28 Μαΐ 2013

Πώς ο Γιάννης Μπουτάρης είναι υπέρ και κατά της εξόρυξης στις Σκουριές

Scripta manent και οι καταγεγραμμένες δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη τον εκθέτουν για άλλη μια φορά φανερώνοντας τον καιροσκοπισμό που διακατέχει τις πολιτικές του δηλώσεις.


Στις 17 Φεβρουαρίου, μετά την επίθεση στις Σκουριές, ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτηρίζοντας τρομοκρατικό το χτύπημα έλεγε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «τέτοιου είδους ενέργειες, σε μια περίοδο που η χώρα μας αναζητεί εναγωνίως επενδύσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μόνο κακό μπορεί να κάνουν. Επιπλέον θεωρούμε και ότι η εν λόγω επένδυση, βασιζόμενη στη σύγχρονη τεχνολογία και έχοντας πάρει όλους τους περιβαλλοντικούς όρους για την ενεργοποίησή της, πρέπει να στηριχθεί και από την τοπική κοινωνία αλλά και από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης». Καμία αμφιβολία, σαφής στάση υπέρ. Ούτε "αν", ούτε "μήπως", ούτε "ίσως" ούτε "διατηρώ επιφυλάξεις".


Σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης λέει:




"Τάχθηκα υπέρ της επένδυσης στα μεταλλεία χρυσού μόνο υπό τον όρο αυστηρών προϋποθέσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε φέραμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, για να βεβαιωθούμε ότι η εν λόγω επένδυση είναι βιώσιμη και δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Δεν έχω πεισθεί ακόμα".


Βέβαια πριν 3 μήνες ήταν πεπεισμένος. Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω. Αυτό θα πει πολιτική αξιοπρέπεια...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη