21 Ιουλ 2013

Γρηγόρης Βαλτινός: "ο Σαμαράς σηκώνει όλο το βάρος της πατρίδας"

Γρηγόρης Βαλτινός «ο Σαμαράς σηκώνει όλο το βάρος της πατρίδας δεν παραμυθιάζει όπως οι προηγούμενοι»

Για το ταξίδι της ζωή του, το θέατρο, αλλά και την σημερινή..
κατάσταση που βιώνει ο Έλληνας μίλησε ο Γρηγόρης Βαλτινός στον Αχελώο tv και τον Μάκη Μάκκα.

Αρκετά δειλός και χωρίς αυτοπεποίθηση, όπως δήλωσε πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τον χώρο μιας και όπως παραδέχτηκε ήταν ο μόνος τρόπος να καταφέρει να νιώσει αγάπη και αποδοχή. « Είναι συναρπαστικό ταξίδι ο εαυτό μας. Φλέρταρα με την καταστροφή ήταν πάντα δίπλα μου η απόλυτη καταστροφή.

Ναι, ήμουν πολύ δειλός! Δεν διανοούμουν να ανέβω σε μία σκηνή και να παίξω. Αλλά το έκανα γιατί ήθελα την αναγνώριση, ένιωθα έλλειψη από αγάπη και την έψαχνα. Μου είχε λείψει η αυτοπεποίθηση. Και ξεκίνησα στην τέχνη γιατί νόμιζα πως, όλα όσα μου έλειπαν, θα τα έβρισκα εκεί. Αργότερα, λοιπόν, συνειδητοποίησα ότι αυτά ήταν φθηνά και εγωιστικά κίνητρα. Πήγα για τον εαυτό μου. Αυτά τα κατάλαβα στην πορεία, γιατί μορφώθηκα και διαμορφώθηκα μέσα από την τέχνη».

Όσο για τα παιδικά του χρόνια: «Είχα πολύ άσχημες και αντίξοες συνθήκες στη ζωή μου. Είχα χωρισμένους γονείς, συνεχείς μετακινήσεις από τη μία πόλη στην άλλη, έχανα τους φίλους μου, δεν είχαμε οικονομική άνεση. Ήταν τόσα πολλά και τόσο άσχημες οι καταστάσεις που έζησα που, ενδεχομένως, σε συνδυασμό με έναν άλλο χαρακτήρα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες νεανικές επιλογές. Αν ήταν κάποιος άλλος, μπορεί να είχε καταστραφεί από την αρχή της πορείας του κιόλας.


Από νεαρή ηλικία ο αντιλήφθηκε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός. Η πρώτη του δουλειά ήταν με την Μελίνα Μερκούρη, καθώς ανάμεσα σε 200 υποψηφίους ο Ζυλ Ντασέν επέλεξε εκείνον.

Στην εκπομπή εξομολογήθηκε ότι δεν έχει απωθημένα στη δουλειά του.

«Ήμουν ριψοκίνδυνος και δεν είχα υπολογίζει τους κινδύνους που κρύβει η δουλειά του ηθοποιού ,την μεγάλη αγωνιά να θέλεις να προχωρήσεις και να εκφραστείς σε αυτόν τον χώρο. Σκέφτομαι τα νέα παιδιά που βγαίνουν από τις δραματικές σχολές και ψάχνουν για μια θέση στον ήλιο με τόσο βάσανο και προσπάθεια.

Εγώ δεν δυσκολεύτηκα καθόλου, ξεκίνησα αμέσως, ξεκίνησα χρυσά
Όσο για την πρώτη του δουλειά με την Μελίνα Μερκούρη και τον Ζυλ Ντασέν είπε: «Εγώ δεν δυσκολεύτηκα καθόλου, ξεκίνησα αμέσως, ξεκίνησα χρυσά Είχα δώσει οντισιόν στο "Γλυκό πουλί της νιότης" και με πήρε ο Ντασέν. Από κει ξεκίνησα πριμοδοτημένος. Με επιλέξανε, με αγαπήσανε, με συστήσανε στην οικογένεια του θεάτρου».

Ο ίδιος όπως είπε δεν ζει πλούσια αλλά αξιοπρεπή ενώ δεν έχει δάνεια και χρέη ενώ παράλληλα εμφανίστηκε οργισμένος με τους πολιτικούς και απαισιόδοξος για το μέλλον,τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ήμασταν "ξεβράκωτοι" καθώς η χώρα δεν έτοιμη για μια τέτοια κρίση: ."Αποδείχτηκε ότι ήμασταν «ξεβράκωτοι» και ότι οι μόνοι που έφταιγαν ήταν οι πολιτικοί, γιατί αυτοί είναι η εκτελεστική εξουσία. Ο Έλληνας είναι λίγο… παρτάκιας, λίγο ρουσφετάκιας, λίγο εαυτούλης, λίγο κλεφτρούλης σε ότι έχει να κάνει με το κράτος και την εφορία, γι’ αυτό άλλωστε επέλεγε τέτοιους πολιτικούς, ώστε να τον εξυπηρετήσουν. Ο πολιτικός θα εναρμονιστεί μ’ ένα διεφθαρμένο λαό όπου στη πορεία των δεκαετιών, αυτός τον διέφθειρε, ή θα κοιτάξει να τον διορθώσει; Θα περάσει από τη διοίκηση χωρίς να διορθώσει και να δυναμώσει τίποτα; Αποδείχτηκε πως αυτό γινόταν!ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός ηθοποιός.

Ο κ.Βαλτινός δεν παρέλειψε να αναφερθεί, και στο πώς κατάφερε να συνδυάσει την ήρεμη οικογενειακή ζωή με την καριέρα αλλά και πως θα αντιδρούσε αν τα παιδιά του γίνονταν ηθοποιοί,ενώ εξομολογήθηκε πώς αποφάσισε να δεσμευθεί και το μυστικό του γάμου του.

« Όταν θέλεις να κανείς οικογένεια η όποια σου δημιουργεί κάποιες υποχρεώσεις επαγγελματικές, δεν πρέπει να πεις ότι εάν δεν είχα οικογένεια θα ήμουν μεγαλύτερος καλλιτέχνης. Όχι ήθελα να κάνω οικογένεια και ήθελα να γίνω και μεγάλος καλλιτέχνης. Είναι ντροπή και μιζέρια να λες θυσιαστικά να κάνω οικογένεια, είναι μιζέρια απαρνηθείς την οικογένεια από την στιγμή που θέλησες να γίνεις οικογενειάρχης.

Κοιτάζει να δει αν ο χαρακτήρας αυτής της γυναίκας θα διαρκέσει στο χρόνο, θα αντέξει όλες τις κακουχίες του γάμου. Γιατί όπως και να το κάνουμε ο γάμος είναι κάτι αφύσικο.


Ο καταξιωμένος ηθοποιός δήλωσε πως η ελευθερία σε μια σχέση είναι πολύ σημαντικό συστατικό για να κρατηθεί δυνατή και ευτυχισμένη. Δεν μπορώ να ζήσω δίχως ερωτά, και δεν εννοώ το σεξ,

ο άνθρωπος πάντα θα έχει το ανικανοποίητο σε όλους τους τομείς, εάν κάτσεις και εμπλακείς σε αυτήν λογική δεν θα βγάλεις άκρη, δεν τελειώνουν ποτέ οι μεγάλοι έρωτες και τα πολλά λεφτά. Απλά γίνεσαι άπληστος και στο τέλος δυστυχής.

Δεν μπορώ να ζήσω δίχως ερωτά στην ζωή μου, και δεν εννοώ το σεξ, εννοώ το χτυποκάρδι, το ενδιαφέρον όποιους πει ότι είχε έναν και μοναδικό έρωτα και με αυτόν θα πεθάνει είναι πολύ τυχερός. Να μην λέμε ψέματα.".

Τέλος ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε και στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση σημειώνοντας ότι στον Αντώνη Σαμαρά έτυχε το μεγαλύτερο βάρος, καθώς δεν έχει την πολυτέλεια...να παραμυθιάσει τον κόσμο όπως έκαναν οι προηγούμενοι:"

Στο Αντώνη τον Σαμαρά έτυχε το μεγαλύτερο βάρος. Δεν μπορεί να μην κάνει κάτι για την πατρίδα δεν έχει άλλη επιλογή, Ενώ οι προηγούμενοι ακόμη παραμύθιαζαν τον κόσμο,λέγανε ότι θα σωθούμε, στον Σαμαρά έτυχε να πει την μεγάλη αλήθεια"



Δείτε το Βίντεο
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη