8 Ιουλ 2013

Αν ο Σακκάς ήταν στη λίστα Lagarde

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
«Αν δεν λεγόταν Σακκάς….» γράφει ο Γιάννης Παντελάκης στο protagon. Αν λεγόταν Κωστέτσος, Ψωμιάδης, Τσοχατζόπουλος, συνεχίζει, ή κάτι άλλο βαρύγδουπο, πιασάρικο και κυκλοφορούν στις παρυφές της αλήτ, συμπληρώνω εγώ, ο Σακκάς θα ετύγχανε άλλης μεταχείρισης από τη Δικαιοσύνη.

Όπως η κ. Βαληνάκη, η οποία εκλήθη να καταθέσει νύκτωρ ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για ένα σκάνδαλο, το οποίο δεν θυμάμαι. Είναι τόσα πολλά τα σκάνδαλα της αλήτ, ώστε ο σκληρός δίσκος της μνήμης μου να μην επαρκεί πλέον για αποθήκευση.
Αναγνωρίζουν όλοι, δεξιοί και αριστεροί, το δικαίωμα σε κάθε λαθρομετανάστη να αυτοπροσδιορίζεται και να του απονέμεται η ελληνική ιθαγένεια, για να δοξάσει τα ελληνικά χρώματα. Τον υποδέχεται ο πρωθυπουργός μιμούμενος τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος, όταν το κόμμα του εκινείτο στο 4%, εμφανίσθηκε στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον εορτασμό της επετείου της [δήθεν] αποκατάστασης της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από νεαρά μαύρη καλλονή. Τον Έλληνα 12ετή μαθητή που θριάμβευσε στους μαθηματικούς αγώνες στην Τουρκία δεν τον υποδέχθηκε η ανώτατη πολιτική ή πολιτειακή ηγεσία ή έστω η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πουλάνε τα Μαθηματικά, ενώ το μπάσκετ και η λατρεία προς τους λαθρομετανάστες ασφαλώς και πουλάει. Ίσως, αν ο 12ετής ήταν μαύρος ή μελαψός, να τον υποδέχονταν.
Η κ. Αλ Σαχλέ είναι αποδεκτή στην ελληνική κοινωνία και παρεμβαίνει στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα ως σύμβουλος του Dillinger της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Μας δίνει και μαθήματα δημοκρατίας διαδίδοντας τη σοφία της.
Κι’ ο Σακκάς; Ο Σακκάς είναι αναρχικός, άρα εξ ορισμού αντίπαλος του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος, εξ ου και δεν δικαιούται δια να αυτοπροσδιορίζεται. Φτηνά τη γλίτωσε μέχρι σήμερα από ζαρντινιέρες που παραμονεύουν, σφαίρες πανέτοιμες να εποστρακισθούν και να σφηνωθούν στο κορμί του, αλλά και από σακίδια γεμάτα με βόμβες Μολότωφ έτοιμα να αναρριχηθούν στην πλάτη του. Από τον Σακκά κινδυνεύουν οι Έλληνες πολίτες ……… να μην έχουν σύνταξη, να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην έχουν παιδεία, να μην έχουν ασφάλεια στα σπίτια τους, να μην έχουν δουλειά, να μην έχουν φαγητό, να μην έχουν αξιοπρέπεια, να μη ζουν σαν άνθρωποι σε μία ευνομούμενη πολιτεία. Ο Σακκάς αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο. Μεγαλύτερο και από τους σκληρούς κακοποιούς και δολοφόνους στο κατόπι των οποίων βρίσκεται η ελίτ της ΕΛ.ΑΣ.
Δεν έχει σημασία ότι παραβιάζεται στο πρόσωπο του Σακκά το Σύνταγμα και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Σημασία έχει να νοιώσουν οι σύντροφοί του ότι θα τύχουν της ίδιας παράνομης μεταχείρισης, αν τολμήσουν να ακολουθήσουν τα χνάρια του Σακκά, ο οποίος δεν κατηγορείται για κάτι συγκεκριμένο. Απλώς έχει εκφράσει τη συμπάθειά του στους «Πυρήνες της Φωτιάς».
Θυμήθηκα με πικρία τα όσα διαδραματίζονταν αμέσως μετά τον εμφύλιο στη χώρα μας. Τότε που οι κομμουνιστές, πραγματικοί ή καθ’ υποψίαν, σέρνονταν στα δικαστήρια με την αστεία κατηγορία «σε άγνωστο χρόνο και τόπο εφόνευσε άγνωστο αριθμό χωροφυλάκων» που καταρράκωνε κάθε έννοια δικαίου, κάθε πανάρχαια πανανθρώπινη αρχή και κανόνα. Απλώς προς παραδειγματισμό, για να μπορούν να συνεχίσουν να κυβερνούν ανενόχλητοι μέχρι των ημερών μας οι συνεργάτες των κατακτητών.
Θυμήθηκα και την πρωτοφανή απόφαση του δικαστηρίου που κατεδίκασε σε κάθειρξη 11,5 ετών έναν άνθρωπο για τοκογλυφία αναγνωρίζοντάς του όχι μόνον το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, το οποίο δεν ανεγνώρισε στον κατά πανελλήνια ομολογία διαθέτοντα πρότερο έντιμο βίο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, αλλά απεφάσισε να έχει η έφεσή του ανασταλτική δύναμη. Ο Πρόεδρος είπε στον εν λόγω κατάδικο τοκογλύφο, ότι του δίνει μια ευκαιρία να γυρίσει στην οικογένειά του. Ο τοκογλύφος δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία. Έχει το δικαίωμα να πάει στην οικογένειά του και η οικογένειά του έχει το δικαίωμα να τον χαίρεται μέχρις ότου η υπόθεσή του κριθεί σε δεύτερο βαθμό. Ο Σακκάς όμως; Περιμένει έγκλειστος επί 30 και πλέον μήνες να ορισθεί δικάσιμος για τη δίκη του σε πρώτο βαθμό.
Ο κ. Αθανασίου, Υπουργός Δικαιοσύνης προερχόμενος από τις τάξεις των δικαστών και δη από το ανώτατο κλιμάκιο αυτής [Άρειος Πάγος] αδρανεί. Δεν συγκινείται. Ο προκάτοχός του αριστερόφρων, τρομάρα του, Παπαφίγκος δεν έκανε τίποτε, καθ’ ότι δεν επιτρέπεται στην εκτελεστική εξουσία να επεμβαίνει στα έργα της δικαστικής εξουσίας. Οποία υποκρισία. Ξεσκίζεται το Σύνταγμα και δεν αντιδρά κανείς από αυτούς που έχουν την εξουσία και ψηφίζουν αντισυνταγματικούς νόμους. Μήπως ο κ. Αθανασίου νοιώθει περίεργα που τώρα είναι αυτός που θα δίνει εντολές στη δικαστική εξουσία, όπως ελάμβανε εκείνος, όταν ήταν δικαστής;
Αν ο Σακκάς μετείχε σε ένα από τα όργανα των τραπεζών που χορήγησαν θαλασσοδάνεια στους κολλητούς ή στα κόμματα, θα είχεν εξέλθει τώρα των φυλακών μετά την ψήφιση του νόμου που απαλλάσσει τους τραπεζίτες από τη δίωξη για απιστία λόγω αυτών των δανείων [άρθρο 78 ν. 4146/2013], τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να εισπράξουν οι τράπεζες από τους συγκεκριμένους δανειολήπτες, αλλά θα εισπράξουν από τον ελληνικό λαό, του Σακκά περιλαμβανομένου [ή μήπως των κληρονόμων του;]. Αν ήταν εκπρόσωπος εταιρείας που τελεί υπό αποκρατικοποίηση, θα είχε ανασταλεί η δίωξή του για οφειλές της εταιρείας προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ [άρθρο 31 ν. 4141/2013] για χάρη του γενικού καλού και του δημοσίου συμφέροντος [του εργολαβοπολιτικού συμπλέγματος], οπότε θα ήταν ελεύθερος.
Όσο για τη ΝΔ, ή ό,τι έχει απομείνει απ’ αυτήν, που βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναδεικνύει το έγκλημα που συντελείται εις βάρος του έγκλειστου απεργού πείνας Σακκά, ας προσθέσει την ακόλουθη φράση στην ανακοίνωσή της:
«Γράψου σε μια λίστα κλεπτοκρατών ή στην ΟΝΝΕΔ αγόρι μου, να τελειώνουν τα βάσανά σου. Η ανέλιξη του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη δεν σου δίδαξε τίποτε; Και πες στα συντρόφια σου να μην απορούν που δεν εφαρμόζουμε την απόφαση του Προέδρου του ΣτΕ για την ΕΡΤ. Δεν έχεις ακούσει τους συνηγόρους όλων των αντεξουσιαστών που ωρύονται ότι τα δικαστήρια του κράτους δεν νοείται να τους δικάζουν, επειδή στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης; Στερείται, λοιπόν, και ο Πρόεδρος του ΣτΕ λαϊκής νομιμοποίησης, ενώ εμείς δεν στερούμεθα. Η 17.06.2012 δεν σου λέει τίποτε;».

Σωτήριος Καλαμίτσης
Φίλος του γιατρού Γωγούση
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη