29 Αυγ 2013

Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο νέο...

Όπως γίνεται πάντα, οι ΗΠΑ, για να δημιουργήσουν το κατάλληλο "κλίμα" πριν από κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση, ανεβάζουν την τιμή των καυσίμων, για να πιέσουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί...
την επέμβαση, με τη σκέψη "μια ψυχή που είναι να βγει, να βγει, να τελειώνουμε".
Έτσι, χθες, οι τιμές του πετρελαίου τύπου μπρεντ βρέθηκαν ήδη πάνω από τα 117 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, καθώς οι αναλυτές ανέφεραν πως αν ξεσπάσει πόλεμος οι προμήθειες θα μειωθούν, ενώ το εύρος και η διάρκεια της ανόδου των τιμών θα εξαρτηθεί από το ποιες πλευρές και για πόσο διάστημα θα εμπλακούν.
Κάποια "παπαγαλάκια", που τους αποκαλούν αναλυτές, "εκτιμούν" ότι η τιμή θα εκτοξευθεί στα 150 δολάρια το βαρέλι, αλλά η κοινή γνώμη, ζαλισμένη από την προπαγάνδα, δεν μπορεί φυσικά να σκεφτεί ότι όλα αυτά, δεν είναι κάποια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά προπαρασκευαστικές πράξεις ενός άδικου πολέμου, που ψάχνει νομιμοποίηση.
Υποσυνείδητα, ο δυτικός καταναλωτής, εκλαμβάνει την ύπαρξη της Συρίας, ως την αιτία που πληρώνει πιό ακριβά την κίνηση και τη θέρμανσή του και γίνεται πιο ευεπίφορος στην προπαγάνδα των "αναλυτών". Ο καταναλωτής ρουφάει εικόνες και ειδήσεις που του σερβίρουν και δεν μπορεί να εμβαθύνει ποτέ, στα αληθινά αίτια.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη