3 Νοε 2014

Το κατάστημα στη Ρογκότη - Αλήθειες και ψέμματα

Ο δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με τους "Εντάξει" κ. Στάθης Παντελίδης κατηγορεί το taxalia ότι έπεσε θύμα παραπληροφόρησης καθώς φιλοξενεί άρθρο το οποίο, κατά την κρίση του, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Ας προσεγγίσουμε, εκ νέου, την υπόθεση, με οδηγό την (αντικειμενική) πραγματικότητα των στοιχείων και των αποφάσεων. Και των ηχογραφημένων πρακτικών.




Κύριε Παντελίδη,

Δεν επισκεφθήκατε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Ζητήσατε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αθανάσιο Παππά, να συμμετέχετε στη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου, το τρίτο θέμα της ημερησίας διάταξης της οποίας ήταν:

3)Κανονιστικό πλαίσιο χορήγησης αδειών χρήσης κοινοχρήστου χώρου στις οδούς Γρ.Παλαμά, Λασσάνη, Ρογκότη. (974/2014 ΑΠΕ) (Δ/νση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία).

Το αίτημα σας έγινε δεκτό και απευθυνθήκατε στην Επιτροπή, για να ζητήσετε, όπως λέτε, «απλά να μην γίνει δεκτή η εισήγηση του θέματος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων που προέβλεπε 2 άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κάθε πλευρά».

Αυτό που ζητήσατε έγινε δεκτό αφού, όπως προκύπτει από τα πρακτικά, συναίνεσε ο παριστάμενος αρμόδιος αντιδήμαρχος Χασδάι Καπόν.

Έτσι λοιπόν ελήφθη η απόφαση 63/27-3-2014, με την οποία για τις μεν Λασσάνη και Γρηγορίου Παλαμά παρέμειναν οι άδειες δυο ανά πεζοδρόμιο, όπως στην εισήγηση, για τη δε Ρογκότη έγιναν τρεις, με εισήγηση του προέδρου.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αθανάσιος Παππάς, είναι στενός συνεργάτης του κ. Καπόν.

Λέει δε η απόφαση ότι η Επιτροπή:

1)Εγκρίνει:
α) Τη χορήγηση αδειών χρήσης κοινοχρήστου χώρου στις οδούς Γρ. Παλαµά, Λασσάνη, σε δύο (2) καταστήµατα σε κάθε πλευρά του δρόµου.
β)τη χορήγηση αδειών χρήσης κοινοχρήστου χώρου στην οδό Ρογκότη σε τρία (3) καταστήµατα σε κάθε πλευρά του δρόµου, µετά από πρόταση του Προέδρου.

Αυτή η απόφαση της Επιτροπής επικυρώθηκε από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 573/14-4-2014, όταν ήταν πλέον προεκλογική περίοδος και ήσασταν ήδη ανακοινωμένος υποψήφιος του κ. Καλαφάτη.

Κι ένα σχόλιο σε ότι αφορά στην παραπληροφόρηση:

Κύριε Παντελίδη, ελπίζουμε να καταλαβαίνετε ότι επιβεβαιώνετε όλα όσα εγράφησαν. Απλώς όταν  μιλήσατε στην Επιτροπή, όπως προκύπτει από τα πρακτικά, είπατε επιπλέον ότι έχετε νοικιάσει τον χώρο. 

Τώρα λέτε ότι πήγατε στην Επιτροπή και ζητήσατε ν’ αλλάξει μία απόφαση ως προς ένα συγκεκριμένο δρόμο μόνο και πετύχατε να συναινέσει ο κ. Καπόν χωρίς να έχετε κανένα έννομο συμφέρον. Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την θέση της διοίκησης  και την συγκεκριμένη πρόταση έχει καταψηφίσει όλη η αντιπολίτευση. Σε εκείνους πήγατε να εξηγήσετε;

Πάντως, σας αξίζουν συγχαρητήρια! Έχετε κύρος και επιρροή στον κ. Καπόν. Αλλά αυτό δεν θα σας εμποδίσει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να του κάνετε σκληρή αντιπολίτευση... 

Απλώς προσέξτε. Κρατιούνται πρακτικά!

Αλήθεια, άλλο μαγαζί διαθέτετε; Πολιτικές εκδηλώσεις, φιλοξενείτε;



Να υπενθυμίσουμε την επιστολή του κ. Παντελίδη, για την δική σας κρίση.


Διάβασα σήμερα ανυπόγραφο κείμενο το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Η αλήθεια έχει ως εξής :

1) Δεν ενοικίασα ποτέ το συγκεκριμένο κατάστημα (παράλληλα με το γεγονός ότι ήταν πολλούς μήνες ξενοίκιαστο πριν ενδιαφερθώ εγώ) και φυσικά δεν έχω καμία σχέση με τους ιδιοκτήτες.

2) Επισκέφτηκα την επιτροπή ποιότητας ζωής , στην αρχή του χρόνου, όταν δεν είχε γίνει καν γνωστή η συμμετοχή μου στις Δημοτικές Εκλογές για να ζητήσω απλά να μην γίνει δεκτή η εισήγηση του θέματος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων που προέβλεπε 2 άδειες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κάθε πλευρά.

3) Το κατάστημα δεν έχει δικαίωμα κατασκευής φουγάρου (κανονισμός πολυκατοικίας) και έτσι απλά σταμάτησε η διαδικασία αδειοδότησης εστιατορίου .

4)Ως εκ τούτου ποτέ δεν ζήτησα την έκδοση άδειας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο πληροφοριοδότης σας θα μπέρδεψε την άδεια κοινοχρήστου χώρου με την άδεια λειτουργίας.

5)Αν πριν δημοσιεύσετε το κείμενο, με είχατε ρωτήσει, θα είχατε γράψει την αλήθεια. Επειδή νομίζω ότι είστε αξιόπιστο blog νομίζω ότι πέσατε θύμα παραπληροφόρησης.

6) Δεν θέλω να σχολιάσω τα υπονοούμενα του κειμένου γιατί απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Με εκτίμηση

Παντελίδης Στάθης


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη