21 Δεκ 2014

Στις 2,5 μονάδες μειώθηκε η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ!

Κι άλλο κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες αν επιβεβαιωθούν οδηγούν την εκλογική διαδικασία, όποτε κι αν αυτή γίνει σε..
θρίλερ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γκάλοπ της Interview η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων μειώθηκε στις 2,5 μονάδες.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 27,5%, ενώ την ίδια στιγμή η ΝΔ προσεγγίζει το 25%. Η δημοσκόπηση έγινε δύο ημέρες μετά το πέρας της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει πανελλαδικό εύρος. Την ίδια ώρα οι πολίτες εξακολουθούν να μη θέλουν εκλογές κι επιμένουν στην επιλογή του Σταύρου Δήμα ως κατάλληλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως αποκαλύπτει η ΒΕΡΓΙΝΑ TV στην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση μετά την πρώτη ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» οι πολίτες επιθυμούν να εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή σε ποσοστό 59% κι επιμένουν να θεωρούν το Σταύρο Δήμα κατάλληλο για την προεδρία σε ποσοστό 70%. Στο ερώτημα για ποιος είναι καταλληλότερος να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται πρώτος με 41%, ενώ ο κ. Τσίπρας για το ίδιο ερώτημα συγκεντρώνει 24%. Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 41% έναντι του κ. Τσίπρα που συγκεντρώνει το 27 % των προτιμήσεων.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ κατακρημνίζονται καθώς δεν πιάνουν ούτε 2% ενώ κάτω από τη μονάδα είναι η ΔΗΜΑΡ.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές , έτσι όπως αποτυπώθηκαν στη δημοσκόπηση είναι:
ΣΥΡΙΖΑ 27,5%
ΝΔ 25%
ΚΚΕ 5.2%
ΠΑΣΟΚ 5.1 %
Χ.Α 4.5%
ΠΟΤΑΜΙ 4.5%
ΑΝ.ΕΛ 1.8%
ΔΗΜΑΡ 0,9%
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη