19 Νοε 2015

Ποιοι θα πουν όχι στην ψηφοφορία – Το σενάριο....

Πολλοί είναι εκείνοι που ακόμη και για τη σημερινή ψηφοφορία θεωρούν “ύποπτους” να πουν όχι τέσσερις
βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα βάζουν το όνομα του Σ. Παναγούλη, ενώ προσθέτουν και τα ονόματα της Β. Κατριβάνου, του Χ. Καραγιαννίδη και της Ε. Αυλωνίτου.
Άλλοι διευρύνουν τον κύκλο θεωρούν ότι είναι περισσότεροι οι βουλευτές που θα δυσκολευτούν πολύ να ψηφίσουν τα μέτρα. Προσθέτουν έτσι τα ονόματα της Α. Καβαδία, της Θεανώς Φωτίου, αλλά και της Τ. Χριστοδουλοπούλου.
Απ' το Μαξίμου πάντως, αν εξαιρέσει κανείς τον Σ. Παναγούλη με τον οποίο δεν στάθηκε δυνατό τις τελευταίες ημέρες να υπάρξει επαφή, θεωρούν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες εκπλήξεις.
Το Μαξίμου όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο για τη στάση όχι μόνο των παραπάνω βουλευτών, αλλά πολλών περισσότερων στο επόμενο κρίσιμο πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει το Ασφαλιστικό αλλά και τα ζητήματα της φορολόγησης των αγροτών. Εκεί είναι πολλοί που περιμένουν αρκετές απώλειες.
Εδώ είναι πολλοί που αναρωτιούνται εάν η κυβέρνηση θα αντέξει.
Μάλιστα με νόημα προσθέτουν ότι ασφαλιστικό και αγροτικό θα αποτελέσουν την αφορμή για το επόμενο μεγάλο ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως προς το εάν θα οδηγηθεί η χώρα και πάλι σε εκλογές κοντά στα Χριστούγεννα οι ίδιοι άνθρωποι με νόημα απαντούν ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο. Η παρούσα βουλή, λένε, μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ βασικό πυλώνα, ακόμη και εάν υποστεί βαριές απώλειες. Η σύνθεση του κυβερνητικού σχηματισμού μπορεί να αλλάξει (αυτό ουσιαστικά σημαίνει έξοδο των ΑΝΕΛ), όμως όλα δείχνουν ότι στη θέση του Πρωθυπουργού θα είναι και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας...

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη