30 Ιουλ 2017

Εσύ πόσο «έξυπνος» επιβάτης είσαι;

Σταδιακά το «έξυπνο» εισιτήριο εισβάλλει στη ζωή των Ελλήνων που χρησιμοποιούν τακτικά τις συγκοινωνίες της
Αττικής.



Και ενώ οι πρώτες αντιδράσεις για τη χρήση του «έξυπνου» εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν ήταν και οι πιο θερμές, στην πράξη φαίνεται να επικρατεί τελικά η αποδοχή.
Σχεδόν σε όλους τους σταθμούς του μετρό έχουν τοποθετηθεί τα κατάλληλα μηχανήματα και τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου» (ΑΣΣΚ) στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας κρίνονται, από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, ως ενθαρρυντικά.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην κουλτούρα των Ελλήνων έχει αρχίσει να αντικαθίσταται το χάρτινο εισιτήριο από το ηλεκτρονικό, γεγονός που θα επιτρέψει τη μείωση των επιτόπιων ελέγχων και θα συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων του κράτους.
Ειδικότερα, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί από την ΟΣΥ (λεωφορεία – τρόλεϊ) 400.000 «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες και άλλα 110.000 από τη ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός), εκ των οποίων τα 15.000 αφορούν όσους μεταβαίνουν συχνά στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για το οποίο υπενθυμίζεται ότι απαιτείται ειδικό εισιτήριο της τάξης των 10 ευρώ.
Βάσει δε των επίσημων στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα για τον μήνα Ιούνιο ο ΟΑΣΑ, οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εισιτηρίου σημείωσαν άνοδο 14,6% σε μηνιαία βάση, συγκριτικά δηλαδή με τις πωλήσεις του Μαΐου, ποσοστό που μεταφράζεται σε συνολικά έσοδα από το ηλεκτρονικό εισιτήριο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Την ίδια ώρα, ανοδικά κατά 3,22% κινήθηκαν τα συνολικά έσοδα (χάρτινων και ηλεκτρονικών) προϊόντων κομίστρου του Ιουνίου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.
Για όσους είναι τακτικοί χρήστες των ΜΜΜ η μηνιαία και η ετήσια κάρτα που συνήθιζαν να βγάζουν στα εκδοτήρια του μετρό θα υποκατασταθούν από την λεγόμενη ATH.ENA Card, η οποία θα είναι είτε προσωποποιημένη είτε απρόσωπη. Η απρόσωπη υποστηρίζει όλα τα είδη κομίστρου, μικρότερα της μηνιαίας κάρτας, καθώς και αποθηκευμένη αξία, ωστόσο, έχει το μειονέκτημα πως σε περίπτωση απώλειάς της δεν αντικαθίσταται και ο χρήστης δεν αποζημιώνεται.
Αντίστοιχα, το «ΑΤΗ.ΕΝΑ TICKET» ή αλλιώς, το πολλαπλό εισιτήριο προορίζεται κυρίως για τους μεμονωμένους και περιστασιακούς χρήστες, δηλαδή αυτούς που δεν χρησιμοποιούν συστηματικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς επίσης και για τους τουρίστες που παραμένουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στη χώρα μας.
Αξίζει να σημειωθεί πως για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών που επιλέγουν τις ανώνυμες κάρτες υπάρχει η δυνατότητα φόρτωσης και αποθηκευμένης αξίας. Ήδη έχουν εγκατασταθεί και βρίσκονται σε λειτουργία περί τα 250 μηχανήματα αυτόματης πώλησης, ενώ προς εγκατάσταση είναι 600 συσκευές POS σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, δεδομένου ότι το πλαστικό χρήμα, μετά την επιβολή των capital controls, έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων.






.fortunegreece.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη