23 Αυγ 2017

Μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ πίσω από τις αυθαιρεσίες της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, που προκάλεσαν την επέμβαση του Εισαγγελέα!

Στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης απέστειλε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και
Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή την ΕΑΣ Θεσσαλονίκης «Νέα Ομοσπονδία», που χρέωνε αδικαιολόγητα υψηλά ποσά, για την υποβοήθηση των αγροτών στη συμπλήρωση των αιτήσεων τους, για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2010, κατά παράβαση της συμφωνίας που είχε συναφθεί μεταξύ Υπουργείου – ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΑΣ. (εδώ). Η Υπουργός αναγκάστηκε να παραπέμψει την υπόθεση στον εισαγγελέα μετά από πληθώρα καταγγελιών και δημοσιευμάτων (εδώ) (και εδώ) , αν και η ίδια είχε αναθέσει το έργο του ΟΣΔΕ στις ΕΑΣ μέσω ΠΑΣΕΓΕΣ, παρά την πρόσφατη αδυναμία των Ενώσεων να ολοκληρώσουν έγκαιρα το έργο της ψηφιοποίησης των εκτάσεων και την έντονη αντιδικία και τις προσφυγές ιδιωτικών εταιρειών για την νομιμότητα της ανάθεσης.
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο «πόλεμος» γίνεται για τη «μαρμίτα» των χρημάτων του ΟΣΔΕ. Τα προηγούμενα χρόνια οι ΠΑΣΕΓΕΣ-ΕΑΣ λυμαίνονταν ανεξέλεγκτα τους αγρότες, αφού οι περισσότεροι συνεταιρισμοί και οι Ενώσεις δεν έχουν καμία άλλη δραστηριότητα και κανένα άλλο έσοδο από το ΟΣΔΕ. Αυτό το γεγονός της «αρπαγής» του εισοδήματος των ………αγροτών είχε αναχθεί σε μείζον πρόβλημα πολιτικής αντιπαράθεσης το 2008 και το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί ότι «τις δαπάνες ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ΟΣΔΕ θα τις καλύπτει το κράτος». Παρά τις εξαγγελίες όμως η αφαίμαξη των αγροτών φαίνεται ότι συνεχίζεται.
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι μετά το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης που τέθηκε από την Αγροτική Τράπεζα, η Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών Νομού Θεσσαλονίκης, λόγω οφειλών προς την Τράπεζα το 2005, με τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, το ΟΣΔΕ ανατέθηκε σκανδαλωδώς, αυθαίρετα, ευνοιοκρατικά και αντιδεοντολογικά στην ΚΕΣΠΥ, επειδή πρόεδρός της ήταν ο γαλάζιος αγροτοσυνδικαλιστής της περιοχής και στέλεχος της ΠΑΣΕΓΕΣ Γρηγόρης Αλεξιάδης. Στη συνέχεια με πρωτοβουλία του Γρ.Αλεξιάδη στήθηκε στα γρήγορα και εν κρυπτώ η «Νέα Ομοσπονδία», δηλαδή η νέα Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Θεσσαλονίκης, με ελάχιστους και «ελεγχόμενους» συνεταιρισμούς της δυτικής περιοχής και όπως ήταν φυσικό ανέλαβε, ελέω ΠΑΣΕΓΕΣ και Υπ.Γεωργίας το ΟΣΔΕ για όλη την περιοχή και φυσικά το «πακέτο» που συνόδευε το έργο.
Βασικό «στήριγμα» του Αλεξιάδη στην προσπάθεια αυτή, αλλά και κομματικό του άλλοθι, ήταν και είναι το τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ευθύμιος Φωτεινός, πρόεδρος του συνεταιρισμού Αδένδρου, που ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου της ΕΑΣ «Νέα Ομοσπονδία».
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον αρχίζει όταν η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή διορίζει πρόσφατα τον Ευθύμιο Φωτεινό στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ (Δ.Σ. ΟΠΕΚΕΠΕ), του Οργανισμού δηλαδή που είναι υπεύθυνος για την πληρωμή των επιδοτήσεων στους αγρότες.
Μετά την παραπομπή στον εισαγγελέα της ΕΑΣ «Νέα Ομοσπονδία» και με το κύρος του μέλους του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Αντιπρόεδρός της κ.Ευθύμιος Φωτεινός ανέλαβε να σώσει τη χαμένη «τιμή» της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και των συνεργατών του. Εμφανίζεται στους δημοσιογράφους, παρεμβαίνει και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, ότι όλα είναι σύννομα και διογκώθηκαν από τα ΜΜΕ.
Η Κατερίνα Μπατζελή τελικά φαίνεται ότι «έβαλε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα». Έβαλε στη διοίκηση του φορέα, που πρέπει να ελέγχει και να διασφαλίζει τη δίκαιη και σύννομη πληρωμή των επιδοτήσεων, ένα στέλεχος που κάνει ακριβώς το αντίθετο. Μήπως μετά την παραπομπή στον εισαγγελέα πρέπει να τον αποπέμψει και να επαναξιολογήσει και αυτούς που της πρότειναν την αξιοποίηση του κ. Φωτεινού ; Διαφορετικά η κυρία Υπουργός φαίνεται ότι παίζει παιχνιδάκια αφήνοντας τους φίλους της να ασελγούν πάνω στην ημιθανή ελληνική γεωργία.
Με εκτίμηση
Λ.Μ.

https://kafeneiogr.wordpress.com/2010/05/31/%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%BB%CF%8D%CE%BA%CE%BF%C2%BB-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B1/amp/

Αυτά έγραφαν την εποχή που κυβερνούσε ο ΓΑΠ τη χώρα και οι αγροτοπετέρες του ΠΑΣΟΚ έκαναν τα κουμάντα.
Μετά ήρθε η ΝΔ και συνεχίστηκε το ίδιο βιολί με τον γαλάζιο  Τσιχίτα στον ίδιο ρόλο του ελεγκτή και του ελεγχόμενου!
Ο ορισμός της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και ο ΣΥΡΙΖΑΣ σιγοντάρει πλέον με το ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και τα μονοπώλια της τράπεζας Πειραιώς...
Διαβάστε τι σχολίαζε το 2010!!!! αναγνώστης μας κάτω από την ανάρτηση για το ίδιο θέμα:

Ποιές εξελίξεις περιμένετε να δείτε κύριοι;
''Το παιχνίδι είναι στημένο. Η παραπομπή είναι σικέ. Ξέρετε ποιοί είναι αυτοί που υποτίθεται παραπέμπονται; "Αρχηγός" της ιστορίας είναι ο Γρ.Αλεξιάδης σημαίνον στέλεχος της διαπλεκόμενης γαλαζοπράσινης ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ και ενορχιστρωτής της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης. Εξαπτέρυγα είναι ο γαλάζιος πρόεδρος Χ.Τσιχίτας και ο πράσινος αντιπρόεδρος Θ.Φωτεινός, που είναι και μέλος της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ !! Χα χα χα !!!
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί.''

εδώ
http://taxalia.blogspot.gr/2010/05/blog-post_1878.html

Πριν δέκα χρόνια λοιπόν, η Ένωση Θεσσαλονίκης που χρωστούσε στο μισό γαλαξία, βάρεσε κανόνι και ο τότε πρόεδρος της Συνεταιρισμού Κουφαλίων γαλάζιος αγροτοπατέρας Τσιχίτας, έφτιαξε μαζί με μερικούς ακόμη του συναφιού του γαλαζοπράσινους - δέκα τον αριθμό - τη Νέα Ομοσπονδία! 
Χοντρό παιχνίδι λοιπόν ο γαλάζιος αγροτοπατέρας Χριστος Τσιχίτας με το ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ της τράπεζας Πειραιώς και τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.
Να είσαι μέλος του ΟΠΕΚΕΠΕ για να ελέγχεις τον εαυτό σου αν κάνει παρανομίες, αυτά μόνο στην Ελλάδα!
Δηλώνουν οι ιδιώτες γεωπόνοι τι θα χρεώνουν ανάλογα με τα στρέμματα και το ίδιο κάνουν και οι Ενώσεις. Όπως και του Τσιχίτα στην περίπτωσή μας.
Οι Γεωπόνοι όμως δηλώνουν χαμηλότερα και η Ένωση Θεσσαλονίκης υψηλότερα.
Έλα όμως που οι αγρότες αντί να πάνε στη φθηνή χρέωση - του ιδιώτη- επιλέγουν την ακριβή της Ένωσης!
Και γιατί αυτό;
Επειδή η Τράπεζα Πειραιώς δέχεται Πάγια εντολή πληρωμής ΜΟΝΟ από νομικά πρόσωπα - δηλαδή τις Ενώσεις - και όχι απο τους ιδιώτες Γεωπόνους.
Ο αγρότης προτιμά να πληρωθεί η Ένωση όταν πάρει τα πριμ δίνοντας μερικές δεκάδες ευρώ παραπάνω, παρά να πληρώσει μετρητά στον ιδιώτη φθηνότερα.
Όλα καλά μέχρι εδώ και υπάρχει συνέχεια!

ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ;
ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΙΜ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΣΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ;

ΕΠΑΝΕΡΧΌΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ....

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη