25 Ιουν 2022

Καταδίκη ταξιτζή που αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή λόγω του σκύλου-οδηγού της


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί, ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου-οδηγού της.


Την είδηση έκανε γνωστή ο τυφλός δικηγόρος, Βαγγέλης Αυγουλάς, ο οποίος εκπροσώπησε την κοπέλα στο δικαστήριο.«Πριν από λίγο και για πρώτη φορά στην Ελλάδα πετύχαμε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, ασκώντας μάλιστα και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador», γράφει ο κ. Αυγουλάς, κάνοντας λόγο για «παραδειγματική κρίση της δικαιοσύνης».

Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ακόμη ότι «η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή, όσο και ο καθημερινός αγώνας των ανάπηρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα!».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Βαγγέλη Αυγουλά

«Πριν από λίγο και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πετύχαμε καταδικαστική απόφαση σε βάρος επαγγελματία οδηγού ταξί ο οποίος αρνήθηκε να επιβιβάσει τυφλή κοπέλα εξαιτίας του σκύλου οδηγού που χειριζόταν, ασκώντας μάλιστα και βία κατά του εκπαιδευμένου Labrador.

» Μετά την παραδειγματική κρίση της Δικαιοσύνης, η ανάγκη του κοινωνικού διαλόγου για τη Συμπερίληψη και την Προσβασιμότητα των τυφλών χειριστών σκύλων οδηγών, είναι τόσο ορατή όσο και ο καθημερινός αγώνας των ανάπηρων πολιτών αυτής της χώρας για τα αυτονόητα!

» Ευχαριστώ το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας - Greek Guide Dogs για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου αλλά και τους συναδέλφους Θέμη Σοφό και Αναστασία Γιαρένη για την πολύτιμη υποστήριξη τους στην υπόθεση. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες σε Δελτίο Τύπου».


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη