15 Ιουλ 2024

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των Επίκαιρων Ερωτήσεων στη Βουλή σήμερα, συζητήθηκε και η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος με τίτλο «Δημιουργία Θαλάσσια Συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό και Αξιοποίηση της Στοάς του Αγίου Μηνά Θεσσαλονίκης». Ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Ήρθε ο χρόνος, πλέον, να συζητήσουμε σοβαρά στη Θεσσαλονίκη για τη δυνατότητα να έχουμε θαλάσσια συγκοινωνία στον Θερμαϊκό.

Οι μελέτες για τις επίγειες εγκαταστάσεις από την Εγνατία Α.Ε. έχουν ολοκληρωθεί, ενώ υπάρχει ανεπίσημο ενδιαφέρον από ναυτιλιακές εταιρίες να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Το θέμα το έθεσα σε επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Παράλληλα έκανα γνωστή την άποψή μου, ότι αν προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός, αυτός δεν πρέπει να περιλαμβάνει επιδότηση εισιτηρίου, ενώ πρέπει ο ανάδοχος να αναλάβει και την κατασκευή των επίγειων εγκαταστάσεων.

Ταυτόχρονα έθεσα το θέμα της αξιοποίησης της στοάς του Αγίου Μηνά, τμήμα της οποίας ανήκει στην κρατική εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

Στην ερώτησή μου ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, μεταξύ άλλων, ανέφερε για τη θαλάσσια συγκοινωνία ότι το υπουργείο την μελετά ως συμπληρωματικό μέσο στις λειτουργίες του μετρό και του αναδιαρθρωμένου, έως το τέλους του χρόνου, ΟΑΣΘ. Τόνισε, μάλιστα, ότι συμφωνεί με τους περιορισμούς που έθεσα και ότι θα αναμένει η κυβέρνηση το σχετικό ενδιαφέρον της αγοράς και συγκεκριμένα των επίδοξων παροχών.

 Για τη στοά του Αγίου Μηνά δήλωσε ότι προχωρά η μελέτη ανακαίνισης της και εξετάζεται ο τρόπος αξιοποίησή της."

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη