16 Αυγ 2024

Ποιο είναι ρε παιδιά επιτέλους αυτό το αστέρι;

 


Η Νίκη Αλεξάνδρου κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας και είναι το 4ο και τελευταίο παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Στα 30 της κάνει αργά και σταθερά βήματα στη μουσική βιομηχανία. 

Το ταξίδι της με τη μουσική και το τραγούδι ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, κάνοντας μαθήματα πιάνου και φωνητικής, ενώ τα τελευταία 14 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι. Οι πρώτες επιρροές της ξεκίνησαν από το σπίτι της και έχουν να κάνουν με το λαϊκό και το παραδοσιακό τραγούδι. Το πρώτο τραγούδι που είπε ως παιδί στην αυλή του σπιτιού της ήταν το "Αγριολούλουδο". Η αφορμή που την έκανε να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με το τραγούδι ήταν η συμμετοχή της σε μία συναυλία σε ηλικία 14 χρονών. Αμέσως μετά, ξεκίνησε τις σπουδές. 

Έχει τραγουδήσει όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής, την εκφράζει όμως περισσότερο και ασχολείται με το ελαφρολαϊκό τραγούδι. Το πρώτο της τραγούδι, που κυκλοφόρησε πριν από 5 χρόνια, έχει τίτλο «Το πιο μεγάλο ψέμα», μια μπαλάντα σε μουσική και ενορχήστρωση του Εύμορφου Κασινάκη, στίχους της Αγγελικής Κασιμάτη και ηχογράφηση στο Studio 3ηχο από τον Νίκο Σταυρόπουλο. 

Το δεύτερο τραγούδι της κυκλοφόρησε από την InsideOut Music Web Promotion, όπου είχε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχει σε ένα Digital Album, «Φώτης και Φίλοι», του συνθέτη και στιχουργού Φώτη Καλαντζή. Η μπαλάντα αυτή είχε μουσική του Φώτη Καλαντζή, στίχους της Αγγελικής Κασιμάτη και ηχογράφηση στο Studio Ηχόμετρο από τον Γιάννη Θάνο. 

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στις προετοιμασίες νέων τραγουδιών και συζητάει με γνωστούς συνθέτες. Έχει εμφανιστεί σε πολλά μαγαζιά και μουσικές σκηνές, έχει κάνει περιοδείες με τον Δημήτρη Γιώτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι οποίες κράτησαν 3 χρόνια, και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με τραγουδιστές όπως ο Βασίλης Τερλέγκας, ο Αλέκος Ζαζόπουλος και άλλοι. 

Η σεζόν που έκανε στον "Σπάγγο" στον Πειραιά πέρυσι ήταν άκρως πετυχημένη και η ίδια κέρδισε πολλούς πόντους επαγγελματικά. Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μελέτη του παλιού λαϊκού τραγουδιού και των ερμηνευτών του, διότι θεωρεί πως, σαν έθνος, έχουμε τεράστια κληρονομιά. Επίσης, της αρέσουν τα ταξίδια και να μοιράζεται χρόνο με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

 Αυτό που πιστεύει βαθιά μέσα της και η ίδια το πράττει είναι πως, όσες δυσκολίες και αντιξοότητες υπάρχουν, δεν πρέπει να το βάζει κάτω. Πρέπει να χαμογελά, να δουλεύει σκληρά, να κυνηγά το όνειρό της και τον στόχο της. Άλλωστε, τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή· είναι ένας διαρκής αγώνας. https://youtu.be/X3JV39gttsc?si=5znboIvq8Z_mT7du

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη