2 Οκτ 2024

Ιδρυτικό συνέδριο Νέας Αριστεράς - Εγγραφές νέων μελών

Έξι μήνες μετά την ιδρυτική της διακήρυξη τον Μάρτιο του 2024, η Νέα Αριστερά συνεχίζει να μιλά πολιτικά. Συνεχίζει να αρθρώνει πολιτικό αντίλογο στην κυβερνητική πολιτική. Με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης διαμορφώνει την εναλλακτική πρόταση της αριστεράς κόντρα στη φιλελεύθερη πολιτική της δεξιάς.

Ο στόχος μας, ωστόσο, είναι πολύ πιο ανοικτός και πολύ πιο φιλόδοξος. Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην ανασύνθεση της Αριστεράς συνολικά. Ανασύνθεση που θα τη μετατρέψει σε πολιτική δύναμη εφάμιλλη των καιρών και των μεγάλων προκλήσεων της εποχής. Συγκροτούμε ένα νέο κόμμα το οποίο θα λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης ανθρώπων με διαφορετικές διαδρομές, αλλά και εμπειρίες, για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Τα σημερινά αδιέξοδα μπορούν να δώσουν τη θέση τους σε μια άνθιση κοινωνικών αγώνων και πολιτικών αλλαγών. Μια κοινωνία ελευθερίας και δημοκρατίας, του σύγχρονου σοσιαλισμού, είναι το όραμά μας.

Προχωρούμε στη διεξαγωγή του Ιδρυτικού μας Συνεδρίου στις 7-10 Νοέμβρη 2024 στην Αθήνα, για να ολοκληρώσουμε την οργανωτική μας δομή, να ορίσουμε τον καταστατικό μας χάρτη και κυρίως να διατυπώσουμε τις αξίες και τις αρχές με τις οποίες θα πορευτούμε στο μέλλον.

Απευθυνόμαστε σε κάθε προοδευτικό πολίτη, που σήμερα είναι προβληματισμένος και απογοητευμένος και τον καλούμε να συστρατευθεί στον στόχο και τον αγώνα μας.

Στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών θα γίνουν πανελλαδικά πολιτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μελών της κοινοβουλευτικής μας ομάδας και ταυτόχρονα θα γίνονται εγγραφές νέων μελών στη Νέα Αριστερά. Ειδικά στο Νομό Πέλλας για ενημέρωση και εγγραφή νέων μελών θα λειτουργούν τα γραφεία του Κόμματος καθημερινά 19:00-21:00 στα Γιαννιτσά (στον πεζόδρομο, Ελ. Βενιζέλου 83, 1ος όροφος) και στην Έδεσσα (απέναντι από το πάρκο «Σπηλιά», Σοφοκλέους 4, ισόγειο).
   
Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ οργανώνεται για να εκφράσει τα αιτήματα όλου του λαού και του προοδευτικού κόσμου για την οικονομία, την ανάπτυξη, τα δικαιώματα, το περιβάλλον, την ειρήνη.

Αιτήματα που πρέπει διεκδικηθούν ισότιμα για όλους, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς αδικίες για τους πολλούς, με κέρδη μόνο για τους λίγους.
 
  • Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ συγκροτεί την εναλλακτική πολιτική αντιπρόταση στο νεοφελευθερισμό.

  • Με τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ η πολιτική επιστρέφει…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη