26 Αυγ 2008

"ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ" BLOGGERS Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΕΠΙΤIΜΗΤΙΚΗ" ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ κ.ΤΟΛΗ ΣΠΑΡΤΑ, ΙΔΟΚΤΗΤΟΥ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ" ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG ΜΑΣ taxalia , ΚΑΤΟΠΙΝ (ΚΑΘΟΛΟΥ) ΕΥΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ.
Πρώτα η απάντησή μας (για τελευταία φορά και δημόσια):
Κύριε Σπάρτα, επειδή έχουμε κι άλλες δουλειές να κάνουμε,
επειδή στείλατε προφανώς τα ίδια παράπονα και στα άλλα blogs στα οποία επιτίθεστε (troktiko, press-gr, κ.λ.π., συμπτωματικά όλα μεγάλης επισκεψιμότητας)
επειδή δεν μας ενδιαφέρει να μπαίνουμε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις,
επειδή δεν ανταγωνιζόμαστε τις εφημερίδες, ούτε κανένα άλλο Μ.Μ.Ε. (ούτε αυτοί εμάς)
επειδή δημοσιεύουμε όλες τις απόψεις στο blog μας άμεσα (αυτή η ελευθερία και η αμεσότητα, είναι η διαφορά blogging και έντυπου τύπου), αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να επιλέγουμε ποιά άρθρα θα δημοσιεύσουμε (για πρακτικούς λόγους -δεχόμαστε εκατοντάδες e-mails κάθε μέρα)
επειδή το παράπονό σας, ότι δεν δημοσιεύσαμε το άρθρο σας για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον υιό της, είναι άδικο, γιατί θεωρήσαμε απλά ότι δεν είναι ανάλογο της θεματογραφίας μας και αυτό είναι δικαίωμά μας,
επειδή εξηγήσαμε πολλές φορές, ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΩΝΥΜΙΑ στο διαδίκτυο (οι "αρχές" γνωρίζουν καλά κάθε έναν blogger και αν υπάρχει νομικό έρεισμα, η άρση της υποτιθέμενης ανωνυμίας είναι παιγνιδάκι λεπτών),
επειδή καρφάκι δεν μας καίγεται αν σας αρέσουμε ή όχι
και τέλος
επειδή αρκετά ασχοληθήκαμε, κάντε μας τη χάρη να κάνετε τη δημοσιογραφία σας και εμείς το blogging μας. Το κάνουμε γιατί έτσι γουστάρουμε, χωρίς οικονομικά οφέλη (όπως όλα τα σοβαρά blogs) και φίμωτρο δε δεχόμαστε.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την ευγένειά σας να μην ξανασχοληθείτε με την ταπεινότητά μας και να μην μας υποδεικνύετε πότε θα σιγούμε και πότε θα εκφραζόμεθα.
Δεν θα επανέλθουμε. Αρκετή διαφήμιση σας κάναμε. ΤΕΛΟΣ.
.-
Η συντακτική ομάδα, (για να σας φύγουν οι απορίες):
Βασίλης Προκοπίου, εκ Θεσσαλονίκης, blog administrator (θέματα Θεσσαλονίκης)
Kώστας Βασιλειάδης, εκ Σερρών (αθλητικά, κοινωνικά, επικαιρότητα)
Νίκος Χ. εκ Φλωρίνης, ("Μακεδονικό" -εδώ δεν θα σας κάνουμε τη χάρη για εθνικούς λόγους, που θα δυσκολευτείτε πολύ να κατανοήσετε!)
Ζέλικο Ρ. εκ Βελιγραδίου, (taxalia studio -επίσης για τους ίδιους λόγους "ανώνυμος").
............................................................................................................................................................
Τα e-mails του κυρίου ΣΠΑΡΤΑ (ο οποίος, ντε και καλά θέλει να μαλώσουμε):
Φίλοι μας,Εμείς τα βάζουμε με ΤΑΧΑΛΙΑ; Ανάλυση ενός φαινομένου κάνουμε: Έχουμε εκτιμήσει την εργασία σας και το έχουμε πει.Τα μπλογκς με δημοσιογραφικό περιεχόμενο δίνουν μία σημαντική νότα στην ενημέρωση, αλλά έχουν περιπέσει σε μια εφημεριδιακή νοοτροπία ηθελημένα ή αθέλητα. Ο ένας αντιγράφει τον άλλον... Πιθανόν αυτό να έχει κι άλλες διαστάσεις, αλλά εμείς στεκόμαστε στην επισήμανση του φαινομένου... και μόνον...Κι εφόσον έχετε τουλάχιστον δημοσιογραφικές συνήθειες, γνωρίζετε ότι αυτό δεν μπορεί να μας τιμά... Όπως βλέπετε είμαστε επιφυλακτικοί ως προς τη δημοσιογραφική ιδιότητά σας και λέμε "εφόσον" ...Να τώρα πως εξηγείται και το ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ, που φαίνεται ότι σας πείραξε... Το έργο της καλής ενημέρωσης που παρέχει το ΤΑΧΑΛΙΑ υποτιμάται με την κουκουλα και την ανωνυμία. Βάλτε τη θειάκα σας... ή ένα όποιο όνομα πια, ώστε να σκεπάζει το κύρος σας.Τι έκανε λέει; Χρησιμοποιήσαμε δική σας ύλη χωρίς την αναφορά σας; Δεν το αποκλείουμε-για να το λέτε- πιθανόν να διαπράχθηκε αυτό το λάθος..(και σας ζητούμε συγγνώμη εκ προοιμίου, χωρίς έστω να ξέρουμε ποιές είναι οι λαθροχειρίες που διαπράξαμε σε βάρος σας- . αν και ως γνωστόν είμαστε εκ των πρωταγωνιστών στον Τύπο του σεβασμού της εργασίας του άλλου... Να λοιπόν που ανακύπτει κι ένα άλλο θέμα που σας διέλαθε. Το έχουμε υπογραμμίσει, με την ανάλυση μας τη σύντομη. Πως όλοι μας οι ειδησεογραφούντες στο Διαδίκτυο, κάνουμε "αλλαξωκωλιές" στις ειδήσεις!΄Ο ένας δανείζεται από τον άλλον και τα ίδια θέματα αναπαράγονται από πολλά μπλογκς... Μήπως βαίνουμε προς μια κατευθυνόμενη ειδησεογραφία;...που με μοχλό τα μπλογκς ο λαουτζίκος θα τρώει το ίδιο φαγί; Η φιλοσοφία- αν υπάρχει τέτοια- των μπλογκερς- σήμερα είναι ¨: "πάρτε, αντιγράψτε με, αρκεί να αναφέρεται την πηγή!". Αυτοιδονιζόμαστε με την δήθεν επισκεψιμότητα μας. Και τα πνευματικά δικαιώματα, κειμένων και φωτογραφιών αποκλειστικών, που τα βάζετε...; Εν τάξει,βολευόμαστε με το νέο σύστεμ... Νομίζουμε ότι τελικά έχουμε τα χάλια μας. Σας πληροφορούμε, αν σας διέφυγε, η PRESS-BANK, διεξάγει χρόνιους αγώνες α) για τις διώξεις του Τύπου, τώρα και των μπλογκερς, και β) για την κλοπή της ύλης του ενός από τον άλλον. ΄Ηδη είμαστε στα δικαστήρια με το συγκρότημα Λαμπράκη και τηλεοράσεις για θέματα που μας κλέβουν... και τα βγάζουν για δικά τους! Και τι κάνουμε φίλοι μας; Μπορούμε πολλά, αν εσείς δεν εξακολουθείτε να βιωνετε εν κρυπτώ... Φιλικά ΚΑΙ καρντασιακά... (by the way)ΤΟΛΗΣ ΣΠΑΡΤΑΣΔιευθυντής Σύνταξης press-bank... που έχει συνείδηση πόσο χάλια ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ είναι, απευθυνόμενομενος σε φαντασματα και μασκοφόρους τύπου ΚΟΥ-ΚΛΟΥΞ- ΚΛΑΝ... Ευελπιστεί ότι κάποτε θα ωριμάσετε, δραπευτεύοντας από τη σπηλιά της ανωνυμίας σας.
................................................................................................................
TI ΕΓΙΝΕ ΡΕ ... ΧΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΑ σιγείτε; Γιατί; Σας στείλαμε το πιο κάτω... με αφορμή σημειώματός σας.. -κριτική σε δικό μας σημείωμα για τα περίεργα που παρουσιάζουν τα ...δήθεν ενημερωτικά μπλογκς. Εσείς δε οι ΧΑΛΙΑ έχετε προαναγγείλει ότι τελικά θα φανερώσετε και την ταυτότητά σας...Γιατί ...έχετε δυστοκία να το φανερώσετε σήμερα; Να βάλετε το ονοματάκι της θείας σας;...ώστε να μην έχουμε ψυχολογικά προβλήματα και να γινόμαστε ...χάλια;Παρατηρείτε πως δα σας ...βομβαρδίζουμε με e-mails ... κ.λ.π ! Είναι επίμεππτο αυτό; Θα συνεχίσουμε να σας βομβαρδίζουμε, εφόσον θεωρούμε ότι θέματά μας αποκλειστικά μπορεί να σας ενδιαφέρουν... Παγκόσμιο το φαινόμενο, απο γεννέσεως Τύπου... Να και σήμερα έχουμε ένα θεματάκι πολύ καλό για την Αλίκη Βουγιουκλάκη -Δημήτρη Παπαμιχαήλ, που οι πάντες αγνοούν... όπως κι εσείς επίσης έχετε θεματάκια πρωτογενή... Είναι επίμεπτον η μετάδοσή τους και σε άλλα κανάλια; Εσείς δε ως χάλια και μερικοί άλλοι χαλιαμπάληδες εκλαμβάνετε εαυτούς -άγνωστον με ποιά τέτοια- και ως μεγάλους... ενημερωτικούς!... Κούνια που σας κούναγε! Όχι φίλοι μας! Αν είστε δημοσιογράφοι πάει κι έρχεται... Αν είστε χαβαλέδες Blogers- δηλαδή κουκουλοφόροι ...ενημερωτές... έ, τότε θα έχουμε πλάκα! Ερωτάται ...ενώ λέτε τις κοτσάνες σας περί ημών... διατί σιγείτε στη δημοσιοποιήση της δικής μας θέσης...; Τι σας συμβαίνει;Μα ξεκινήσατε εσεις κι άλλοι από πλάκα και ...χάλια! Στην πορεία ανακαλύψατε πως μπορεί να έχετε και προσωπικότητα... να υποδύεστε πλαστικά τον δημοσιογράφο-ενημερωτή Αλλά να κάνετε και τον μάγκα ανώνυμα στη δημοσιογραφία; ... Α, πια θα σας φάει η μαρμάγκα. Σας το τάζουμε... εμείς η Τράπεζα Τύπου και κόψτε πια το παραμύθι πως δα είστε και μεγάλοι σε ...επισκεψιμότητα! Σκατά είστε ΟΛΟΙ οι που τόσο λάγνα και βλακωδώς ... το παίζετε στην πληροφόρηση.. Σοβαρευθείτε. . Και βέβαια δεν θα σοβαρευθείτε... Διότι απλά είστε αλαφροϊσκιωτοι κι αυτό αποδεικνύεται από τα μέχρι σήμερα χαζά σας! Κάντε την ενημερωση που σας κατεβαίνει... αλλά μην κοπανάτε εκείνο ... εσείς ή κάποιοι άλλοι, πως θα πεθάνουν οι εφημερίδες και η δημοσιογραφία! Στο Θεό σας πια! Με κάθε χάλια διάθεση...ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ!ΤΟΛΗΣ ΣΠΑΡΤΑΣ!ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν εξακολουθήσετε να σιγείτε- (πράγμα που δεν το περιμένουμε)... το θέμα δεν θα το αφήσουμε ως μας έλαχε.. Διότι πως να το κάνουμε....υπάρχει μια ευθεία πρόκληση από κουκουλοφόρους μπλόγκερς που παριστάνουν τον ενημερωτή....και τιμητή. Σας το λέμε: Σε σας τους ανώνυμους , κόψτε το βήχα...Μην ενυπνιάζεστε περί ενημερωτικών δαφνών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη