15 Οκτ 2008

κλειτοριδεκτομή και αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ο τίτλος σας γαργαλάει λίγο, αλλά το θέμα είναι σοβαρότατο.
Το γνωριζω ειναι ακαιρο, αλλα μισω την υποκρισια του πολιτισμου των πιθηκων.
Διαβασα οτι η Διεθνής Αμνηστία προτείνει έξι βήματα για να σταματήσει η βία κατά των γυναικών στα σχολεία στο κόσμο. Nα σταματήσει η βία κατά των γυναικών στα σχολεία στο κόσμο.
Ομως πουθενα δεν ειδα τι λενε αυτοι οι αγωνιστες των δικαιωματων των «καταπιεζομενων» γυναικων της Δυσης, για τις γυναικες του ΙΣΛΑΜ. Οπου η κλειτοριδεκτομη, (ας μην μπω σε ανατομικες λεπτομερειες ή ακομη περισσοτερο σε λειτουργικες) εφαρμοζεται μετ' εμφασεως ( περιπου τοσο υποχρεωτικα οπως ο νηπιοβαπτισμος) , στις μουσουλμανικες χωρες, αλλα και στις χωρες της Δυσεως , οπου μεταναστευουν οι πολιτισμενοι Μουλσουμανοι. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/10/2008_252061
Και γιατι η διεθνης Αμνηστια δεν μεθοδευε την εκστρατεια της κατα των πολτισμενων μουσουλμανων, ζητωντας απο τις "πολιτισμενες" μουσουλμανικες χωρες να απαγορευσουν δια νομου η μουσουλμανικη αυτη "τελετουργια" που καθιστα την γυναικα ζωο αμετοχο σε κτηνωδη πραξι?
Εμεις ομως, αντι να προβληματιζομεθα για την πραγματικη βια κατα των γυναικων και την ουσιαστικη προελευσι της, απλως προτρεπουμε να σταματηση η βια κατα των γυναικων.
Ε, ΝΑΙ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. Αλλα αληθεια: Που εξασκειται ??
Τι λει η Ενωσι Γυναικων Ελλαδας ? Οι αγωνιστες των ανθρωπινων δικαιωματων? Οι ακτιβιστες μας? Ο Συριζα που ανησυχει για τα δικαιωματα των σκοπιανων? Το ΚΚΕ που αγωνιζεται για τα δικαιωματα των λαθρομεταναστατων ειδικα κατα την αφιξι τους , επειδη δεν τους προσφερουμε τσικουδια ή ρακομελο?
ΙΑΣΩΝ
Σημ.taxalia: Δύσκολο θέμα Ιάσωνα...στις μουσουλμανικές χώρες (η Τουρκία δεν είναι μουσουλμανική χώρα, τα είπαμε πολλές φορές), δεν υπάρχει αυτή η οργανωμένη συμμαχία "πρόθυμων", που βομβαρδίζει τις παραδοσιακές αξίες, ήθη και έθιμα. Στην Ελλάδα, είναι εύκολο (και πολύ επικερδές!) να στρέφεσαι εναντίον της θρησκείας....στις μουσουλμανικές χώρες, αδύνατο..
Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ, ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ:
Το σωστό άρθρο είναι αυτό (σημειώνω με κόκκινο ποιά σημεία διαστρέβλωσε ο Ιάσων)
Η κλειτοριδεκτομή εφαρμόζεται στο 85% των γυναικών στο Μάλι Τα στερεότυπα που σχετίζονται με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις δικαιολογούν επίσης την εκτεταμένη πρακτική της κλειτοριδεκτομής. Η κλειτοριδεκτομή εφαρμόζεται στο 85% των γυναικών στο Μάλι, όπου η νομοθεσία δεν την απαγορεύει ρητώς, την ίδια στιγμή που γειτονικές χώρες έχουν υιοθετήσει σκληρά μέτρα εναντίον της, τόνισε σήμερα η υπεύθυνη για την εξάλειψη αυτής της πρακτικής Λαμίν Μπουμπακάρ Τραορέ, σε σχετική συνδιάσκεψη στο Ουαγκαντούγκου.«Μετά τη Γουϊνέα, το Μαλί έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εφαρμογής της κλειτοριδεκτομής στην Αφρική με 85%», τόνισε η ίδια, τονίζοντας πως αιτία του «πολύ αυξημένου ποσοστού» είναι η απουσία ειδικού νόμου, ο οποίος θ' απαγορεύει την πρακτική αυτή.«Υπάρχουν συμβάσεις, διεθνή κείμενα που έχει υπογράψει το Μάλι και τα οποία το υποχρεώνουν να θεσπίσει τέτοιον νόμο, αλλά αυτό δεν έχει γίνει», εξήγησε η Τραορέ.Τα στερεότυπα που σχετίζονται με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις δικαιολογούν επίσης την εκτεταμένη πρακτική της κλειτοριδεκτομής. Το 96% των κατοίκων του Μάλι είναι μουσουλμάνοι, και «πολύς κόσμος εξακολουθεί να πιστεύει πως το Ισλάμ επιτρέπει την κλειτοριδεκτομή», προσθέτει.«Είναι απαραίτητο επίσης το πολιτικό θάρρος για ν' αντιπαλέψεις τις παραδόσεις. Επιπλέον, ο αναλφαβητισμός-που φθάνει το 80% του πληθυσμού-δεν ευνοεί τη μάχη», δήλωσε η Τραορέ.
πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/10/2008_252061
Φιλικά,ο αγανακτισμένος με τις ανακρίβειες Ι.Ο.
ΚΑΙ Ο ΙΑΣΩΝ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ:
ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΗ: ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ουδεμια ανακριβεια διετυπωθη. Παρα μονο η βαρβαροτητα των ψευδοπροοδευτικων μας που αντι να ενοχλουνται με αυτο καθ εαυτο το γεγονος της κλειτοριδεκτομης και να εγειρουν φωνη διαμαρτυριας την συγκεκριμενη ημερα αλλα και σε καθε περιπτωσι για τα μουσουλμουνικα εγκληματα κατα της γυναικας, ενοχληθησαν ( οσοι) γιατι ανεφερθη!!!. Υπαρχει εκτενης βιβλιογραφια, για οσους δεν επιθυμουν ηθελημενα να παραμεινουν στον μεσαιωνα της αγνοιας., ή ιπταμενοι στον αιθερα της επιλεκτικης ευαισθησιας ΙΑΣΩΝ www.obrela.gr/articles/Et_Bibl_Prakt_Gerouk.doc http://www.unicef.gr/reports/stories/f005.php 1. Το 90% των γυναικών της Ερυθραίας έχουν υποβληθεί σε ...Σε περίπου 100 εκατομμύρια υπολογίζονται οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο που έχουν υποβληθεί σε κλειτοριδεκτομή. Πρόκειται για μία διαδικασία που στην ακραία ...www.world.gr/.../Το-90%25-των-γυναικών-της-Ερυθραίας-έχουν-υποβληθεί-σε-κλειτοριδεκτομή... - 56k 1. kathimerini.gr 28 Μάιος 2006 ... Με υπέβαλαν σε κλειτοριδεκτομή σε ηλικία τεσσάρων ετών. Για να γίνει αυτό οι γονείς μου με πήγαν πίσω στην πατρίδα μου. ...news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_1_28/05/2006_185265 - 58k 1. UNICEF: Έξι κορίτσια κάθε λεπτό βιώνουν την κλειτοριδεκτομήUNICEF: Έξι κορίτσια κάθε λεπτό βιώνουν την κλειτοριδεκτομή.www.sabote.net/forum/index.php?topic=2581.0 - 37k - 1. Διεθνής κατακραυγή για τους ακρωτηριασμούς της ντροπής - InOutΚλειτοριδεκτομή. Ή αλλιώς, ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων. ... Η κλειτοριδεκτομή θεωρείται θέμα «ταμπού». Για τον λόγο αυτό εξ άλλου και τα ...www.inout.gr/showthread.php?p=160026 - 194k
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη