8 Οκτ 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΠΕΖΑΝΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ GEORGE BUSH


Προς: κύριον George W. Bush
President of U.S.A.
White House
Washington

Κοινοποίηση: κυρία Condoleezza Rice
Υπουργό Εξωτερικών
4/10/08

Κύριε Πρόεδρε

Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ προς το πρόσωπό σας μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κύριο Κώστα Καραμανλή, τον οποίο γνωρίζω προσωπικώς και εκτιμώ βαθύτατα ως άνθρωπο και πολιτικό άνδρα.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχετε ήθος και αξιοπρέπεια, καθώς και ότι προέρχεστε από τη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια των Η.Π.Α. στην οποία ο τόπος χρωστά πάρα πολλά, ιδιαιτέρως στον Εθνάρχη πατέρα σας George Bush.

Το ατυχές περιστατικό με τις δηλώσεις του κου Καραμανλή, σχετικά με το Ρωσικό αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, που παρερμηνεύτηκαν, όπως και ο ίδιος εξήγησε, του κόστισαν την αποπομπή του από το ΝΑΤΟ, τη συμμαχία των αξιών μετά από δική σας απόφαση.

Αντιλαμβάνομαι ότι είχατε σοβαρούς λόγους προκειμένου να προχωρήσετε σ' αυτή σας την απόφαση.

Μετά όμως και από την πρόθεση του πρωθυπουργού σας να παραιτηθεί εάν δεν τον δεχτείτε ξανά στη συμμαχία θεωρώ, σαν απλή πολίτης και μόνον, ότι πρέπει να μεταβάλετε άποψη.

Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός είναι υπηρέτης του λαού κι έχει κατά τον καταστατικό χάρτη του ΝΑΤΟ απεριόριστη ελευθερία λόγου και γνώμης.

Μετά λοιπόν και από τις τελευταίες δηλώσεις και κινήσεις του κου Καραμανλή, αλλά και τη δήλωσή του ότι σας στηρίζει προσωπικά, σας εκτιμά και σας πιστεύει βαθύτατα, η μόνη λύση είναι η επιστροφή του στη συμμαχία που ανήκει, στο ΝΑΤΟ.

Εάν δεν το κάνετε, προσβάλλετε και τον απλό λαό που τον ψήφισε και τον έστειλε εκπρόσωπό του στο ΝΑΤΟ και τον ίδιο τον κύριο Καραμανλή, που σας εκτιμά και σας θεωρεί μεγάλο και σημαντικό ηγέτη της συμμαχίας μας.

Η συμμαχία και ο Αμερικανικός λαός έχει σοβαρά προβλήματα στα οποία πρέπει να επικεντρωθείτε, να δώσετε λύσεις σ' αυτά, παραμερίζοντας τα μικρά και ασήμαντα θέματα.

Είμαι βέβαιη ότι η απόφασή σας για το ζήτημα του κύριου Καραμανλή θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Με εκτίμηση
Στέλλα Μπεζαντάκου
Τραγουδίστρια
Σημ. Η επιστολή είναι φανταστική. Μήπως θα έπρεπε να γίνει και πραγματική;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη