15 Νοε 2008

Η νύχτα των κρυστάλλων και η μέρα των γελοίων

Δελτίου τύπου μας απέστειλλε ο κ.Πάβλε Φιλίποφ Βοσκόπουλος, με αφορμή την επέτειο της Kristallnacht (the Night of Broken Glass). Στο δελτίο τύπου, "γλείφει" τους Εβραίους, προφανώς για να τα 'χει καλά με τους ισχυρούς. Μέχρι εδώ τίποτε το κακό. Η πολύ ενοχλητική έως γελοία, είναι η υποκριτική λύπη σ' αυτό το απόσπασμα:
"Λυπούμαστε επίσης ότι σήμερα υπάρχει δυστυχώς στη χώρα μας λανθάνων αντι-εβραϊκά - αντισημιτικά στερεότυπα σε επίπεδο εκκλησίας - κοινωνίας. "
με το οποίο προσπαθεί να ενοχοποιήσει την ελληνική κοινωνία στα μάτια του διεθνούς Εβραϊσμού, μιλώντας δήθεν "απολογητικά" εκ μέρους της χώρας του, ενώ είναι πασίγνωστη η συνεργασία των "εθνικά μακεδόνων" με τον Χίτλερ.
Αν και το κείμενο μυρίζει γραφή Λιθοξόου και όχι Φιλίποφ, θα στο ξαναπώ Παύλε:
η φθηνή προπαγάνδα κάνει "κρα" από χιλιόμετρα μακριά! Δε βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια;
........................
Ολόκληρο το δελτίο τύπου:
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ FORUM
Φλώρινα/Lerin - 15 Νοέμβριος 2008
Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες,
Πριν από 70 χρόνια ξεκίνησε τη «Νύχτα των Κρυστάλλων» να διαπράττεται ένα φοβερό έγκλημα κατά του Ισραηλιτικού λαού από τη ναζιστική ηγεσία της Γερμανίας. Χιλιάδες αθώοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και ταπεινώθηκαν. Με αποκορύφωμα τις αποτρόπαιες πράξεις στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Οι εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας έχουν ζήσει ρατσιστικές συμπεριφορές από το κράτος μας εδώ και δεκαετίες από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ρατσιστική διάκριση πολιτικής εφαρμογής καθεστώτων στο παρελθόν.
Ως πολιτικός φορέας, μέλη της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, εκφράζουμε τον βαθύτατο αποτροπιασμό για τα ρατσιστικά εγκλήματα ναζιστικής πολιτικής στο παρελθόν. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στα θύματα και στις οικογένειες του Ολοκαυτώματος αλλά και σε ολόκληρο το λαό του Ισραήλ.
Λυπούμαστε επίσης ότι σήμερα υπάρχει δυστυχώς στη χώρα μας λανθάνων (λανθάνοντα Παβλε, πληθυντικός) αντι-εβραϊκά - αντισημιτικά στερεότυπα σε επίπεδο εκκλησίας - κοινωνίας.
Ελπίζουμε η ελληνική κοινωνία στο σύνολο της να μαθαίνει συνεχώς από τα λάθη των ναζιστικών πολιτικών του παρελθόντος, ώστε όλοι οι πολίτες ζώντας ειρηνικά να σέβονται ο ένας τον άλλον χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις.
Με εκτίμηση
Παύλος Φιλίποβ Βοσκόπουλος
Μέλος της Πολιτικής ΓραμματείαςΜέλος του Πολιτικού Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη