6 Νοε 2008

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΟΚ: Μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις!

Για σταθείτε λίγο ρε φιλαράκια.
Οπαδικό blog δεν είμαστε, ούτε μας απασχολούν τα αγωνιστικά των ομάδων.
Εδώ όμως, μια από τις 3 μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης (μεγάλες=Α' εθνικής), έβγαλε μια σημαντική ανακοίνωση, για τα επεισόδια που έγιναν πριν τον αγώνα ΗΡΑΚΛΗ-ΠΑΟΚ.
Θέτει ένα σωρό ουσιαστικά ερωτήματα προς την αστυνομία και τα ΜΜΕ. Όπως:
Δυστυχώς η στάση όλων προκαλεί μια διαρκή απογοήτευση. Στην κάλυψη του παιγνιδιού εφημερίδες ραδιόφωνα και λογιών λογιών διαμορφωτές της κοινής γνώμης στάθηκαν στη διαιτησία του αγώνα, ξεχνώντας (;) να κάνουν τη βασική ερώτηση, δηλαδή πως είναι δυνατόν να έχει γίνει ένα παιγνίδι σε τέτοιες συνθήκες με δεκάδες οπαδούς να βρίσκονται στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο και να περιφέρονται πίσω από τα γκολπόστ της εστίας του Ηρακλή. Κανείς παραδόξως δε θυμήθηκε ότι πέρυσι σε ένα ματς του Αρη με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επειδή έπεσαν αντικείμενα ο διαιτητής κ. Κουκουλάκης διέταξε την εκκένωση της εξέδρας των φιλοξενουμένων - γεγονός που συνέβη χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Σαν να έχουν δίκιο οι άνθρωποι, έτσι; Μην το βλέπετε με οπαδικό φανατισμό! Σε νοήμονες ανθρώπους απευθυνόμαστε. Αν δηλαδή συνέβαιναν αυτά στην Τούμπα σε ματς ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περιφέρονταν, πίσω από την εστία του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και η ΝΕΤ δεν έλεγε τίποτε, δεν θα έκαναν τα ίδια παράπονα οι του ΠΑΟΚ; Μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις!
........................................................
Για την ιστορία, δείτε αυτή την ανακοίνωση:
27-2-2006
"Η ευθύνη στην Αστυνομία"
Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τα μέτρα που έλαβε η αστυνομία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, εξέδωσε μετά το τέλος του αγώνα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε αυτήν την ανακοίνωση ρίχνει στην ουσία την ευθύνη των επεισοδίων στις αστυνομικές αρχές. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: "H ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της σχετικά με τα μέτρα που έλαβαν οι αστυνομικές αρχές στο παιχνίδι της Τούμπας το απόγευμα της Κυριακής 26.Φεβρ.2006. Παρόλες τις επανειλημμένες συστάσεις της Διοίκησης του ΠΑΟΚ σχετικά με το μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας της συγκεκριμένης αναμέτρησης, αποδείχθηκε ότι τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν ήταν ανεπαρκή και οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν για την πρόληψη και αποφυγή τυχόν επεισοδίων αναποτελεσματικές.
Συγκεκριμένα: Α) δεν προστατεύθηκαν οι χώροι έκδοσης εισιτηρίων πριν τον αγώνα και
Β) δεν κατέστη δυνατή η αποτροπή εισβολής αγνώστων ατόμων χωρίς εισιτήριο στις θύρες 4 και 4α, κάτι για το οποίο είχαν γίνει πολλές και διαδοχικές προειδοποιήσεις από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Αποτέλεσμα αυτών των γεγονότων ήταν να παρουσιαστούν τα γνωστά φαινόμενα βανδαλισμών από μικρή μερίδα αγνώστων οπαδών, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στις κερκίδες του γηπέδου, χαλώντας με αυτόν τον τρόπο την πολύ καλή γενική εικόνα που παρουσίασαν οι φίλαθλοί μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα".
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη