4 Νοε 2008

ΕΓΝΑΤΙΑ TV

Φίλοι , Λέγομαι Σ........ και διαμένω στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης. Χθες το απόγευμα, δέχθηκα επίσκεψη από μια φίλη και γειτόνισσα μαζί με το εξάχρονο κοριτσάκι της. Για να μην βαρεθεί η μικρή, αναζήτησα το κανάλι Εγνατία ΤV, το οποίο όπως με πληροφόρησε η φίλη μου (γιατί εγώ δεν έχω ακόμα παιδιά) βάζει πολλά παιδικά προγράμματα. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι εκείνη την ώρα είχε ειδήσεις οι οποίες συνοδευόντουσαν από υπότιτλους στα σλάβικα (με το κυριλλικό αλφάβητο). Το κανάλι πρέπει να έχει έδρα ή στην Πέλλα ή στην Θεσσαλονίκη. Δεδομένου ότι το βλέπουν πολλά παιδάκια λόγω του παιδικού προγράμματος , μήπως θέλουν να μας πουν κάτι?? Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε τους υπότιτλους για να μην θίγεται η «μειονότητα». Ή μήπως πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίσουμε στο κυριλλικό αλφάβητο γιατί αύριο μεθαύριο θα μας είναι χρήσιμο. Θα ήθελα σας παρακαλώ να το ψάξετε και να του δώσετε μεγάλη έμφαση γιατί το πράγμα είναι πολύ σοβαρό.
Με τιμή Σ.Σ.

Σημ.taxalia: Δεν βλέπουμε αγαπητέ μου, γιατί είναι κακό να υποτιτλίζονται οι ειδήσεις σε άλλες γλώσσες, π.χ. Σερβικά, Ρωσικά (προφανώς). Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει, υποθέτουμε ότι το κανάλι θα μας στείλει ένα e-mail με περισσότερες πληροφορίες. Αρχικά, μας φαίνεται θετική πρωτοβουλία. Είναι κακό να ενημερώνονται οι ξένοι πολίτες που ζουν εδώ;
....
Το κανάλι απήντησε, ως εξής:
Αγαπητέ κύριε/α, Προς ενημέρωση της ερώτησης σχετικά με «τις ειδήσεις με Σλαβικούς υπότιτλους στην Εγνατία Τηλεόραση» σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για Ενημερωτική και ψυχαγωγική εκπομπή στη Ρωσική γλώσσα και όχι δελτίο ειδήσεων. Ο Υποτιτλισμός της εκπομπής είναι αμφίδρομος, από Ελληνικά στα Ρωσικά και από τα Ρωσικά στα Ελληνικά ανάλογα με την θεματολογία και τους καλεσμένους στην εκπομπή.Την εκπομπή παρουσιάζει η Ναταλία Σουπονίτσκαϊα και ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδος πριν από περίπου ένα χρόνο. Η εκπομπή έχει φιλοξενήσει πολλούς και αξιόλογους καλεσμένους από τον χώρο της πολιτικής, της τέχνης, όπως ο Χάρρυ Κλιν, ο πρόξενος της Ρωσικής Δημοκρατίας κ.α. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε συνεργασία, κάτι αντίστοιχο γίνεται και σε Ρωσικό κανάλι της Μόσχας. Προφανώς, το πόσο σοβαρό ή όχι και το που αποσκοπεί η εκπομπή είναι σαφέστατο. Ίσως και οι φίλοι μας οι Ρώσοι στην Μόσχα θα πρέπει να ανησυχούν, γιατί τα παιδία τους βλέπουν υπότιτλους στην Ελληνική γλώσσα.

Με εκτίμηση,
Εγνατία τηλεόραση
Νοέμβριος 04, 2008 10:51 μμ

Ευχαριστούμε το ΕΓΝΑΤΙΑ TV και του ευχόμαστε να συνεχίσει την καλή δουλειά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη