24 Δεκ 2008

BERNARD MADOFF: O Εβραίος που διέλυσε τους Εβραίους


Μιλάμε για τον περίφημο πιά Μπέρναρντ Μέιντοφ (Bernard Madoff) που καταχράστηκε τα χρήματα ανθρώπων που τον εμπιστεύτηκαν (μεταξύ αυτών και αρκετών Ελλήνων, που γνώρισαν τον Μέιντοφ, από τον Ιωάννη Φιξ).

Στο άρθρο με τίτλο

In Madoff scandal, Jews feel an acute betrayal

(στο σκάνδαλο Μέιντοφ, οι Εβραίοι αισθάνονται βαθύτατα προδομένοι)

η International Herald Tribune, αναφέρεται στις αντιδράσεις των Εβραϊκών οργαώσεων, που θεωρούν ότι ο Madoff παραβίασε εκτός από τους ποινικούς νόμους και το ιερό Ταλμούδ, στο οποίο υπάρχει μια σειρά ερωτήσεων, η πρώτη από τις οποίες είναι : ήσουν τίμιος στις συναλλαγές σου; (Were you honest in your business dealings?). Τον κατηγορούν για παραβίαση βασικών αρχών του Εβραϊκου νόμου (violating the basic tenets of Jewish law) κ.λ.π.

Το άρθρο είναι πολύ ενδιaφέρον και πολύ αποκαλυπτικό, καθώς επικεντρώνεται στην ηθική και στην εντιμότητα, που επιβάλλει ο Εβραϊκός νόμος και που είναι αυτή, που επέτρεψε στον πολύπαθο Εβραϊκό λαό, να διακριθεί στο εμπόριο, να αποκτήσει επάξια την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να έχει σήμερα δικαιολογημένα τον έλεγχο πολλών μεγάλων "πολυεθνικών" (VODAFONE, CARREFOUR, NESTLE και τόσες άλλες μεγάλες φίρμες).

Διαβάστε το εδώ>>>>
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη