16 Δεκ 2008

Θέμα χρόνου η σύλληψη των κουκουλοφόρων

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΡΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ "ΕΣΠΡΕΣΣΟ" ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Το μυστικό στρατηγείο των κουκουλοφόρων"
Θέμα εκτεταμένων αναλύσεων και προβληματισμού αποτελεί για τα ερευνητικά γκρουπ της αστυνομίας, που συγκροτούν τις «δεξαμενές σκέψεις» (think tanks) του σώματος, ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκαν και καθοδηγήθηκαν οι ομάδες κρούσης των κουκουλοφόρων το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, όταν πέτυχαν με απόλυτα συντονισμένες κινήσεις να παραδώσουν το κέντρο της Αθήνας στο χάος και στην καταστροφή.
Κατά γενική ομολογία (και εκεί ακριβώς έγκειται ο αστυνομικός προβληματισμός), οι γνωστοί άγνωστοι έδρασαν σαν καλά εκπαιδευμένοι αντάρτες πόλεων και με τα καίρια χτυπήματά τους κατέστησαν το ένστολο προσωπικό και την ηγεσία της αστυνομίας απλούς παρατηρητές των στρατηγικών κινήσεων που ξεδίπλωναν με μαεστρία στα πεδία των μαχών.
Δεν μπορούν να αποδοθούν σε τυχαία γεγονότα και στη συγκυρία, παρατηρούσαν ανώτατοι αξιωματικοί, η ταυτόχρονη εκδήλωση μαζικών επιθέσεων και εκτεταμένων καταστροφών στην Ερμού, στη Σκουφά, στη Νομική Βιβλιοθήκη, στην Ομόνοια, στη Συγγρού και σε άλλα τουλάχιστον τρία κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, ενώ την ίδια ώρα ειδική... διμοιρία δολιοφθοράς των εξεγερμένων επιχειρούσε θεαματικό χτύπημα στη Βουλή.
Η κατεύθυνση των επιθέσεων προϋποθέτει προπαρασκευή και κυρίως καθοδήγηση από κέντρο στρατηγικής διεύθυνσης και διαχείρισης, συνομολογούν οι ίδιοι αξιωματικοί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, η ηγεσία της αστυνομίας δέχεται εισηγήσεις να ανατεθεί ειδική έρευνα στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας, προκειμένου να διαπιστωθεί από πού εκπέμφθηκαν τα μηνύματα και σε ποια τηλέφωνα κατέληξαν, ώστε να αποτελέσουν το πρόπλασμα για μελλοντικούς συσχετισμούς και αντίμετρα.
Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει αναληφθεί κανενός είδους τέτοια πρωτοβουλία και οι όποιες δράσεις και αποφάσεις αναπέμπονται στο αμέσως επόμενο της σοβούσας κρίσης διάστημα.
ΣΧΌΛΙΟ TAXALIA: Παπαριές! Θα σας πάρει πολύ καιρό να καταλάβετε, ότι δεν θέλουν;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη