12 Ιαν 2009

Κατάληψη σύριζα Ακαδημίας 20 (ΚΕΔ)

Κατάληψη σύριζα Ακαδημίας 20 (ΚΕΔ)
-------------------------------------------------------------------------------
Ημερομηνία: 12/01/2009

Δεν υποκύπτει στη βία η ενημέρωση

Με την ανοχή - αν όχι συμμετοχή - ηγετικών συνδικαλιστικών στελεχών της παράταξης Συσπείρωση – Δούρειος Τύπος, συνεχίζεται από το απόγευμα του Σαββάτου η κατάληψη του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ με στρατηγείο τα γραφεία της ΠΟΕΣΥ, που βρίσκονται στον 4ο όροφο και στα οποία έχει - παρανόμως- έδρα του και το Κοινωνικό Φόρουμ για τα ΜΜΕ.

Πρόκειται στην ουσία για απάντηση στην παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ ότι και στα ΜΜΕ που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις των δημοσιογράφων και δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστικές κρατήσεις στα ταμεία.

Κάποιοι απ αυτούς που κρέμασαν πανώ στην Ακρόπολη, γελοιοποιώντας ηρωικές πράξεις κατά την γερμανική κατοχή, για τις οποίες όλοι είμαστε υπερήφανοι, μπήκαν σαν τους κλέφτες στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, κατέβασαν τη σημαία και στη θέση της κρέμασαν πανώ της δικής τους κατοχής, θέλοντας να δείξουν έτσι ότι στη βία τους θα υποκύψει και η ενημέρωση.

Η αποτρόπαιη πράξη τους, στην οποία πήγαν να εμπλέξουν και υπαλλήλους της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, αλλά δυστυχώς πήρε μέρος μόνο η κουνιάδα του Νταβανέλου, σημειώθηκε την ώρα που οι δημοσιογράφοι με τα παιδιά τους γιόρταζαν για το καινούριο χρόνο σε ειδική εκδήλωση στο Φάληρο, και όπου ο Τρίμης για αντιπερισπασμό μοίραζε μπροσούρα κατά του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Τα γεγονότα δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση και από τα οποία προκύπτουν τεράστιες συνδικαλιστικές και πολιτικές ευθύνες, που δεν αφορούν μόνο τους πρωταγωνιστές αλλά και όσους κουμαντάρουν αυτές τις μαριονέτες.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Α. Νταβανέλος ( εκπρόσωπος της ΔΕΑ –βασικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ- και υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας στο ψηφοδέλτιό τους) και Σ. Νικολόπουλος γγ της υπό δικαστική αίρεση διοίκησης της ΠΟΕΣΥ, κληρονόμος του τίτλου «Δούρειος Τύπος», εμφανίστηκαν στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ (χωρίς να έχουν εμφανιστεί ποτέ πριν Σαββατο-κύριακο, στα γραφεία της Ένωσης) ζητώντας από τον θυρωρό, να ανεβάσει το ρολό της εξώπορτας, για να πάνε στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ, στον 4ο όροφο.

Αμέσως μετά, εισέβαλε ομάδα περίπου 25 ατόμων, μεταξύ των οποίων και μερικά μέλη της ΕΣΗΕΑ και ζήτησαν από τον θυρωρό να έχουν πρόσβαση στα γραφεία, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν υπολογιστές και εκτυπωτή δήθεν για να εκδώσουν ανακοίνωση και να στείλουν μηνύματα και μετά να φύγουν.

Με τη μόνη διαφορά ότι ήταν εφοδιασμένοι με υπνόσακους. Ανάμεσά τους ήταν και μία “πολύ αριστερή” συνδικαλίστρια, η οποία απαιτούσε να εμφανιστούν ο διευθυντής της ΕΣΗΕΑ και ο προϊστάμενος της γραμματεία για να ανοίξουν όλα τα γραφεία. Ήδη όμως, κάποιοι από αυτούς είχα ανέβει κιόλας στον 4ο όροφο, όπου συναντήθηκαν με το δίδυμο Νικολόπουλου- Νταβανέλου, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν καλέσει και την υπαλληλο Τόλη, να τους δώσει τους κωδικούς των υπολογιστών.

Οι υπάλληλοι της ΕΣΗΕΑ που λόγω της ημέρας εργάζονταν για την παιδική γιορτή και τη μεταφορά των παιχνιδιών αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τους καταληψίες και αποχώρησαν.

Ειδικά ο Νταβανέλος, χωρίς να επικοινωνήσει με κάποιον από το ΔΣ, επιχείρησε να δημιουργήσει τετελεσμένα ζητώντας από υπαλλήλους να έρθουν να ανοίξουν με τα κλειδιά και τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, επειδή ο ίδιος –προφανώς για να αποφύγει την παραπέρα ευθύνη προφασίστηκε ότι έπρεπε να ταΐσει το μωρό.

Μπροστά στο αδιέξοδο ο γγ της ΠΟΕΣΥ, ανέθεσε στη μόνη υπάλληλο που συνέπραξε στην κατάληψη να τηλεφωνήσει στο γγ της ΕΣΗΕΑ και του ζήτησε με πρωτοφανές θράσος να έρθει εκείνος να τον αντικαταστήσει στην κατάληψη, ή να στείλει τον διευθυντή της ΕΣΗΕΑ, επειδή ο ίδιος …θυμήθηκε πως «είχε κάποια δουλειά να κάνει».

Τελικά, κατέφθασε ο Τρίμης, αφού είχε μοιράσει τα φυλλάδιά του και μαζί φώναξαν και τον διευθυντή του Βήματος Β. Μουλόπουλο, που ήρθε τρέχοντας για να δώσει και το γραφείο του στους καταληψίες, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί εκεί, στον τρίτο όροφο και στο καφενείο..

Η τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, μέσω Νταβανέλου, να αποχωρήσουν οι καταληψίες δεν εισακούστηκε. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, που εκείνη την ώρα ήταν στο θυρωρείο και έφευγε, για να επιστρέψει αργότερα…

Το «πρόγραμμα» της κατάληψης κρεμάστηκε στο Social Forum.gr. Η κατοχή του κτιρίου συνεχίζεται. Στην κατάληψη είναι εμφανώς παρόντες οι Νταβανέλος, Τρίμης, Βιδάλη, Μουλόπουλος, Νικολόπουλος, Τουφεξή, και κάμποσοι άλλοι που μπαινοβγαίνουνν ή κρατάνε τσίλιες σε καρέκλες που είχαν κατεβάσει στην είσοδο του κτιρίου. Μάταια προσπάθησαν να επεκτείνουν την κατάληψη από τα γραφεία της ΠΟΕΣΥ και στους ορόφους της ΕΣΗΕΑ.

Σήμερα το μεσημέρι άρχισε να λειτουργεί και μικροφωνική εγκατάσταση αμέσως μετά την άφιξη στο κτίριο των Μουλόπουλου, Νικολόπουλου και Τρίμη. Έτσι συνεχίζεται η “επεναστατική διαδικασία” του Μαγκλιβέρα με εύσημα της επταετίας, που ήθελε να ανοίξει τις πόρτες του ΤΣΠΕΑΘ σε εργοδότες, καναλάρχες και διευθυντές – υπηρέτες της διαπλοκής. Οι ίδιοι που τώρα χρησιμοποιούν την ΠΟΕΣΥ που κατέλαβαν για να θέσουν την ενημέρωση στην υπηρεσία των γνωστών συμφερόντων, με το μόνο τρόπο που γνωρίζουν: Με τη βία.

Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους πολίτες να αποδοκιμάσουν και να απομονώσουν αυτές τις πρακτικές, επειδή η βία δεν είναι πολιτικό επιχείρημα και οφείλουμε να την καταδικάζουμε από όπου κι αν προέρχεται.

Οφείλουν να πάρουν αμέσως θέση, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΕΣΗΕΑ, όλες οι Ενώσεις Συντακτών, τα κόμματα (τον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε πως θα τον αφορά πρωτίστως η ερώτηση). Αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής, επειδή από την χρηματοδότηση των κομμάτων επωφελούνται μέλη κοινοπραξιών που κάνουν καταλήψεις εφαρμόζοντας τη βία ως πολιτική.

ΥΓ. Το ρόλο “διακριτικής επιτήρησης” στο κτίριο, όπως έγραψαν σήμερα στην “Ελευθεροτυπία”, έχουν αναλάβει οι “αντιεξουσιαστές συνδικαλιστές” μαζί με τον διευθυντή του Βήματος. Μόνο που με το κείμενό τους ομολογούν και εγγράφως πως αυτοί είναι πίσω από την κατάληψη.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη