31 Ιαν 2009

Σχολείο είναι αυτό ή .... τι γίνεται ρε στη Λάρισα;

Οι καταγγελίες που έχουμε είναι όντως φοβερές και πιθανώς θα μπορούσαν να συμβούν σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, αλλά όπως όλα δείχνουν, τα εξωφρενικά αυτά γεγονότα συνέβησαν δυστυχώς στην Ελλάδα, χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενός σχηματισμού χωρών που διατείνονται ότι κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και μάλιστα ενορχηστρώθηκαν από ανθρώπους που «υπηρετούν» την παιδεία!
Η «Βεντέτα» με τη διαμάχη στο σχολείο Σκοτίνας μετά από τις πρωτοφανείς αυτές προκλητικές ενέργειες τείνει να λάβει τραγικές διαστάσεις.
Προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας τρομοκράτησε και εξανάγκασε ιδιωτική κλινική της Λάρισας να δώσει, με το ζόρι και παρά τη θέληση του ασθενούς, εξιτήριο στον νοσηλευόμενο και αντίδικο του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Σκοτίνας Γιώργο Γιαννουλόπουλο.
Σε επικοινωνία που είχαμε με υπεύθυνη της κλινικής, μας είπε ότι η Κλινική δεχόταν συχνές πιέσεις και έντονες οχλήσεις από τον παράγοντα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας, ώστε να δοθεί εξιτήριο στον νοσηλευόμενο και μπροστά σε αυτή την αφόρητη πίεση και προκειμένου να μην δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής, εξαναγκάστηκαν να δώσουν με το ζόρι εξιτήριο στον Γιώργο Γιαννουλόπουλο. Εδώ το θέμα παίρνει τεράστιες και δραματικές διαστάσεις, πέραν από πιθανές ποινικές ευθύνες που επισύρονται εναντίον των διωκτών του διευθυντή. Ο κ. Γιανουλόπουλος μετά από την τραγική τροπή των πρωτοφανών σε ασχήμια γεγονότων εισήχθη και νοσηλεύεται σε άλλη κλινική της Λάρισας. Η υπεύθυνη της Κλινικής που έδωσε το εξιτήριο τόνισε με έμφαση ότι ο διευθυντής δεν είχε προκαλέσει κανένα απολύτως πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.
Επίσης πληροφορηθήκαμε από το περιβάλλον του νοσηλευόμενου ότι συγγενής του διευθυντή που αναπληρώνει τον κ Γιαννουλόπουλο στο δημοτικό σχολείο και εργάζεται στην κλινική ως νοσηλεύτρια τον παρακολουθούσε συνεχώς.
Η καταγγελία του κυρίου Γεωργίου Γιαννουλόπουλου που εστάλη στον εισαγγελέα Κατερίνης κ Κωνσταντίνο Κουκούτση, στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης , στον Νομάρχη Πιερίας, στον Νομάρχη Λάρισας, στην διευθύντρια Υγιεινής Λάρισας, στον προϊστάμενο ΟΠΑΔ, στον υπεύθυνο παιδαγωγικής καθοδήγησης κεντρικής Μακεδονίας, στον διευθυντή Π.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης, διευθυντή Π.Ε Ν. Κιλκίς, στον προϊστάμενο του 4ου γραφείου Π.Ε Ν. Πιερίας έχει ως εξής :
Αίτηση Γεωργίου Γιαννουλόπουλου, διευθυντή 4/θεσιου δημοτικού σχολείου Σκοτίνας (και προσωρινά κατοίκου Γενικής Κλινικής Λάρισας, Θεοφράστου 75) Λάρισα 29-1-2009
«κ. Εισαγγελεύ,
Σε συνέχεια της χθεσινής τηλεφωνικής μας επικοινωνίας που έγινε με δική σας πρωτοβουλία μέσω της γραμματείας της Γενικής Κλινικής Λάρισας και που αφορούσε την από 27-4-2009 αίτηση μου σας αναφέρω τα εξής :
Τη νύχτα της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στις 9:30 μ.μ ασθενής του θαλάμου που νοσηλεύομαι με ειδοποίησε ότι κάτω από το παράθυρο μου του δωματίου μου είναι παρκαρισμένη μία Mercedes με έναν άνδρα οδηγό και δύο γυναίκες και ότι ο οδηγός μπαινόβγαινε στο αυτοκίνητο και κοιτούσε στο παράθυρο μας. Με τη βοήθεια της βακτηρίας (μπαστούνι) σηκώθηκα και από το παράθυρο διαπίστωσα ότι ήταν ο προϊστάμενος μου και αντίδικός μου κ. Γιργωλάς Γεώργιος. Όταν αντιλήφτηκε ότι τον κοιτάμε κρύφτηκε πίσω από την κάθετη επιγραφή της Κλινικής. Όταν δε, διαπίστωσε με βεβαιότητα ότι τον έχουμε αντιληφθεί με φώναξε δυνατά : «Γιώργη, τι κάνεις;» Σήμερα δε το πρωί με επισκέφτηκε στο δωμάτιο μου η προϊσταμένη της Κλινικής κ. Γιούλα Παπαφίγγου και μου είπε ότι : «Τηλεφώνησε ο κ. Γιργωλάς Γεώργιος ως εκπρόσωπος της Νομαρχίας Πιερίας και τους απείλησε ότι θα μηνύσει την Κλινική, ότι ενημέρωσε το Νομάρχη Λάρισας κ Κατσαρό και την κ Μερτζανίδου, διευθύντρια Υγιεινής Νομαρχίας Λάρισας και ταυτόχρονα με συκοφαντούσε και με διέβαλε». Αυτά στη συνέχεια μου τα διαβεβαίωσε και η λογίστρια του της Κλινικής κ. Λούλα.
κ. Εισαγγελεύ,
Τα πιο πάνω είναι πρωτοφανή και προσβάλουν αυτόν τον ίδιο τον πολιτισμό μας και αποδεικνύουν τον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί ο αντίδικος προϊστάμενος μου.
Για τους πιο πάνω λόγους σας παρακαλώ να ενεργήσετε τα νόμιμα μέσα στον κύκλο των αρμοδιοτήτων σας και ταυτόχρονα να με ενημερώσετε για τις νόμιμες ενέργειες σας για την παράνομη κατάληψη του σχολείου, στο οποίο προϊσταμαι ως διευθυντής. Ακόμη, να με ενημερώσετε γραπτώς, για όλες τις υποθέσεις στις οποίες έχω απευθυνθεί στην υπηρεσία σας σχετικά με την υπόθεση αυτή».
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
Αναφορικά με τα θέματα που έχουν σχέση με το Δημοτικό σχολείο Σκοτίνας , συγγενείς του διευθυντή μας είπε ότι ο Διευθυντής θα τα αντιμετωπίσει μέσα από τα αρμόδια εκπαιδευτικά όργανα και από τη διοικητική δικαιοσύνη, θεωρεί δε βέβαιο ότι θα δικαιωθεί, αφού όλοι γνωρίζουν πως και γιατί στήθηκε όλη αυτή η σκευωρία σε βάρος του. Σε ότι αφορά τις συκοφαντίες και τις δυσφημίσεις σε βάρος του που έγιναν από δύο συναδέλφους του και από δύο γονείς, μόλις θα βγει από το νοσοκομείο θα καταθέσει μηνύσεις σε βάρος τους και αγωγές στα αστικά δικαστήρια. Ο παραπάνω μάλιστα μας είπε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει και να πιέσει την παραίτηση του Διευθυντή και για όσα δε συνέβησαν από Προϊστάμενο της εκπαίδευσης σε νοσοκομείο της Λάρισας έχουν πάρει την οδό της δικαιοσύνης.
Οι κινήσεις των διοικητικών αρχών
Σε ότι αφορά το σήριαλ της Σκοτίνας, όλα τα θέματα που έχουν τεθεί αντιμετωπίζονται και θα δοθούν προσεχώς απαντήσεις και από το Συνήγορο του Πολίτη και από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης για το θέμα της παράνομης κατάληψης του σχολείου, αλλά και των γεγονότων στην κλινική της Λάρισας, οι κ.κ. Εισαγγελείς Κατερίνης και Λάρισας διέταξαν επείγουσα προκαταρκτική.
Απόστολος Λέινας
http://lefteria.blogspot.com/2009/01/blog-post_9778.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη