6 Ιαν 2009

Ερώτηση του ευρωβουλευτή Στ.Λαμπρινίδη στην Κομισιόν για την επίθεση κατά της Κ.Κούνεβα



Μετά τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι κατά της συνδικαλίστριας μετανάστριας, Κωνσταντίνας Κούνεβα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σταύρος Λαμπρινίδης, υπέβαλε ερώτηση προς την Κομισιόν.
Ο κ. Λαμπρινίδης ερωτά αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει στατιστικά στοιχεία ανάλογων φαινομένων βίας κατά εργαζομένων μεταναστών και πως προτίθεται να προστατεύσει τους εργαζόμενους μετανάστες, αλλά και πολίτες της ΕΕ, που εργάζονται σε άλλα κράτη-μέλη.
Έλεγχο των πεπραγμένων της εταιρίας καθαρισμών «τουλάχιστον την τελευταία τετραετία, από την ημέρα που η Κωνσταντίνα Κούνεβα προσελήφθη σε αυτήν» ζητούν με ενυπόγραφη ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση.
«Εκτιμούμε ότι το δικαίωμα εργασίας των 850 εργαζομένων, με τη στήριξη του υγιούς συνδικαλισμού και τη στήριξη όσων πραγματικά πονούν και μοχθούν στη ζωή για δίκαιο και αξιοπρέπεια θα σταθούν απέναντι σε όποιους επιχειρούν να έχουν ίδια οφέλη από μια ανθρώπινη τραγωδία» τονίζουν.
Η Κ.Κούνεβα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού.
Οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή της, καθώς δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, ενώ από τη δολοφονική επίθεση έχει υποστεί σοβαρές βλάβες στα μάτια, το πρόσωπο και σε άλλα ζωτικά όργανα από την κατάποση του οξέος.
..
Η αλήθεια είναι ότι το καθεστώς των "ενοικιαζόμενων" εργαζομένων στις εταιρείες καθαρισμού, είναι μεσαιωνικό! Ιδιαίτερα σε αυτές που έχουν εργολαβίες του δημοσίου!!! Έχουμε λάβει πολλά e-mails τα οποία δεν δημοσιεύσαμε προς το παρόν, απλά επειδή δεν μπορούμε να τα διασταυρώσουμε, για αμοιβές 350 (!) ευρώ για επτάωρη δουλειά (στο Θεαγένειο, εργολάβος Χριστ....κ.λ.π.) .
Όμως η επίθεση εναντίον της κ.Κούνεβα (με την ευκαιρία: περαστικά, να γίνει καλά η γυναίκα), δεν είναι λόγος παραπομπής της Ελλάδας σε ευρωπαϊκά όργανα, αλλά ένα στυγερό, απάνθρωπο έγκλημα κάποιων τομαριών, οι οποίοι θα πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν αυστηρότατα. Και κυρίως οι αυτουργοί του εγκλήματος, που κατά τη γνώμη μας αξίζουν ισόβια στην απομόνωση!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη