5 Ιαν 2009

Τυφλή βία, είναι η απάντηση; ΝΑΙ ! Τι άλλο πρέπει να γίνει;

Αν και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά , για τις σκοπιμότητες της δολοφονικής επίθεσης στον άνδρα των ΜΑΤ, κοινή πεποίθηση είναι ότι συνδέται με τα τελευταία γεγονότα και την έκρηξη οργής της νεολαίας .
Πέραν του αν είναι προβοκάτσια , πέραν του αν είναι έργο αυτονομημένων μηχανισμών εγκληματικής λογικής τύπου 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, μια κατά την γνώμη μου είναι η ουσία ,ότι μπαίνουμε σε ένα φαύλο κύκλο αντεκδίκησης και τυφλής βίας.
Εύχομαι να διαψευστώ από τα βάθη της ψυχής μου.
Θεωρώ αυτή την προοπτική άδρως επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία . Θα έρθει νασυμπληρώσει σαν τραγικό αποτέλεσμα την τυφλότητα και το σάπισμα που κυριαρχεί γύρω μας, με το λιγότερο, ανίκανους πολιτικούς διαχειριστές, που αντί να σχεδιάζουν , να προτείνουν , να συζητούν λύσεις κ. να παίρνουν άμεσα μέτρα για την νεολαία , ο προβληματισμός τους αρχίζει και τελειώνει στο πως θα καθηλώσουν όσους αντιδρούν.
Αντί να ακούσουν με προσοχή την κραυγή αγωνίας των νέων ανθρώπων, γέμισαν τα κορμιά τους με τοξικά και βουρδουλιές.
Όταν όλη η Ευρώπη συζητά το ελληνικό φαινόμενο, για να προλάβουν αντίστοιχες καταστάσεις, οι κυβερνώντες εδώ ψάχνουν υποκινητές στο πιο μεγαλειώδες αυθόρμητο αντιαυταρχικό κίνημα νεολαίας.

Η τυφλότητα είναι απερίγραπτη πλέον η μήπως δεν είναι έτσι;

Μήπως η ανικανότητα , η δογματική τοξικότητα των επιλογών τους τόσα χρονιά , τους οδηγεί με τον αυτόματο πιλότο της διατήρησης ενός συστήματος εξουσίας μοναδικού σε αρνητικές εκφράσεις και νοοτροπίες σε όλη την Ευρώπη ;
Σε όλο τον κόσμο κυριάρχησε το καπιταλιστικό μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού , που σήμερα κλονίζεται συθέμελα, απειλώντας να συμπαρασύρει τις ζώνες και τα όνειρα εκατομμυρίων ανθρώπων καθώς και της ιδίας της επιβίωσης στον πλανήτη.
Όλα φωνάζουν αλλαγή, ριζική αλλαγή με επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και όχι της κερδοφορίας ελάχιστων πολυεθνικών και χρυσών παιδιών του συστήματος που αυτονομούνται σε βάρος όλης της κοινωνίας απομυζώντας παρασιτικά τον παραγόμενο πλούτο της εργασίας εκατοντάδων εκατομμυρίων .
Δεν είναι όμως παντού , όπως στην χωρά μας. Η εξαχρείωση εδώ έφτασε σε απίστευτο σημείο και το πιο επικίνδυνο από όλα είναι ότι έχει περάσει μέσα στον κοινωνικό ιστό, κάνοντας μας συνύπευθους σε πολύ μεγάλο βαθμό , γιατί πολύ απλά έχουμε αποδεχτεί αυτό τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την αρχή του σημειώματος;
Τα φαινόμενα εγκληματικής τυφλής βίας μπορούν να μετατραπούν σύντομα σε μαζικό φαινόμενο, έχοντας μάλιστα ως ιδεολογικό οπλοστάσιο, την «αντίσταση των καταπιεσμένων» και της απάντησης που οφείλουμε να δώσουμε όταν κανείς πια δεν ακούει και δεν συγκινείται.
Εξέφρασα αυτούς τους φόβους μου με αφορμή τον τρόπο αντιμετώπισης της νεολαίας λίγες μέρες πριν σε φίλους, συμπληρώνοντας ότι το αναμενόμενο είναι η δολοφονία κάποιου ένστολου.
Δυστυχώς έγινε με την δολοφονική απόπειρα σήμερα .
Ποιον βοηθά μια τέτοια πρακτική;
Αν δεν βοηθά τους από κάτω , δεν θα πρέπει να σημάνουν οι «εκφραστές» τους πρώτα από όλους , συναγερμό να απομονωθούν τέτοιες πρακτικές;

Η οργή μας για όσα συμβαίνουν και περιμένουμε ότι θα συμβούν , θα μας αφήσει να εξηγούμε απλά με κοινωνικά κριτήρια την βία;
Ποιος φέρνει το παιγνίδι στο γήπεδο του , όταν η αντιπαράθεση γίνεται στο επίπεδο της αντεκδίκησης; Ποιος είναι ο δάσκαλος της βίας αν όχι η οργανωμένη εξουσία και δη η ελληνική και για ιστορικούς λογούς;
Ποιος θέλει να οδηγήσει την αντιπαράθεση σε δρόμους ανώδυνους και προνομιακούς για τους ιδίους;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ;

Μια λέξη θα πω και ας τη συζητήσουμε.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . Αυτό μονό δεν αντέχουν όσοι καλύπτονται μέσα από το σημερινό σύστημα εξουσίας κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Κόντας Ηλίας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη