5 Ιαν 2009

Nτόρα, τι σου ψιθύρισε ο Μοσέ Κατσάβ στο αυτί πριν 3 χρόνια;



Ας γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω. Όχι πολύ πίσω. 3 χρόνια πριν.
Ας πάμε στον Φεβρουάριο του 2006. Τότε που τα σενάρια για τον επικείμενο ανασχηματισμό έδιναν και έπαιρναν.
Τότε, όπως και τώρα, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σπαζοκεφάλιαζε για την κατάρτιση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Κυρίως, όμως, έπρεπε να λύσει τον γρίφο της υπουργοποίησης ή μή της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε τελικά στις 14/2/06.
Παράλληλα, όμως, εκείνες τις ημέρες στην Αθήνα παιζόταν και ένα άλλο έργο. Επραγματοποιείτο η 1η επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Ελλάδα στο χρονικό διάστημα 13-17/2/06. Τότε ήταν που έσπασε κάθε έννοια πρωτοκόλλου, αφού στις 13/2 ο Ισραηλινός επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και φεύγοντας από εκεί αντί να επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό της χώρας, έτρεξε κατευθείαν στο δημαρχείο της Αθήνας στις 14/2. Ο Καραμανλής τον δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την άλλη μέρα στις 15/2.
Αν επισκεφθούμε την ιστοσελίδα του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών θα δούμε ότι υπάρχει διαθέσιμο στο κοινό ένα κείμενο Full guide: Being a Diplomat in Israel το οποίο αναλύει το ακριβές και απαρέγκλιτο πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις στο Ισραήλ. Όπως μπορούμε να δούμε στην 13η σελίδα (κάντε κλικ στην εικόνα της παρούσας ανάρτησης για μεγέθυνση), μεταξύ των 17 επίσημων Αρχών του κράτους, ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ βρίσκεται μόλις στην 16η θέση.
Και ερωτώ:
Πώς γίνεται Εβραίε πρωθυπουργέ στο κράτος σου ο Δήμαρχος να είναι ιεραρχικά 20ς από το τέλος ενώ στην Ελλάδα να είναι 2ος από την αρχή; Τι ακριβώς ψυιθύρισες στο αυτί της Ντόρας; Μήπως την καθησύχασες; Μήπως την διαβεβαίωσες ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είναι δικό της;
Και επειδή μάλλον δεν θα μου απαντήσεις, ας ρωτήσω την Θεοδώρα…
Θεοδώρα, τι στο διάολο ήταν τόσο σημαντικό ώστε δεν μπορούσες να τηρήσεις το πρωτόκολλο; Ήθελες να εκφράσεις την παράκλησή σου ή μήπως τις θερμές σου ευχαριστίες;
Και επειδή μάλλον ούτε από σένα θα πάρω απάντηση, ας ρωτήσω τον Καραμανλή…
Κώστα Καραμανλή τι θα γίνει επιτέλους;
Το 2006 έκανες όλο τον κόσμο να διερωτάται μήπως έχεις αυτοκτονικές διαθέσεις.
Σήμερα το 6 γύρισε ανάποδα και έγινε 9. Είμαστε στο 2009.
Γύρνα τη Ντόρα και όλο το Μητσοτακαίικο ανάποδα. Γύρισέ τους ανάποδα ΤΩΡΑ που μπορείς.

http://kommatoskylo.blogspot.com/2009/01/6-9.html
Γιατί αν γυρίσει το μυαλό των Ελλήνων ανάποδα και πάρουμε ανάποδες στροφές…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη