13 Φεβ 2009

Από αιμορραγία του πεπτικού συστήματος κατέληξε ο 53χρονος στη Θεσσαλονίκη

Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ:
Σε αιμορραγία του πεπτικού συστήματος (γαστρορραγία), λόγω έλκους δωδεκαδακτύλου, οφείλεται τελικά ο θάνατος του 53χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα σε ασθενοφόρο, κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» της Θεσσαλονίκης. Αυτό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, που διενήργησε ο καθηγητής Δημήτρης Ψαρούλης, σύμφωνα με τον οποίο ο άτυχος άνδρας χρειαζόταν άμεση μετάγγιση αίματος.Όπως είπε ο κ. Ψαρούλης, ο 53χρονος δεν θα μπορούσε να σωθεί ακόμα και αν λειτουργούσε ο απινιδωτής του ασθενοφόρου. Στο μεταξύ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου έδωσε εντολή στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να εποπτεύει την έρευνα της αστυνομίας για την υπόθεση.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:
Υπάρχει τον τελευταίο καιρό τρομερή αναταραχή στο χώρο της Υγείας.

Υπάρχουν δύο απόψεις και να τις πούμε ανοιχτά, χωρίς υπεκφυγές:

1. Οι εργαζόμενοι ή τουλάχιστον οι συνδικαλιστές, βγαίνουν συνεχώς με καταγγελτικό λόγο (στον οποίο συμπαρασταθήκαμε ως Bloggers), κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν εξοφλεί τα χρέη της προς τους προμηθευτές, με αποτέλεσμα να λείπουν βασικά αναλώσιμα.

2. Το Υπουργείο, αντιτείνει ότι, δεν υπάρχουν ελλείψεις, υπάρχουν αποθέματα ασφαλείας και η φασαρία γίνεται, επειδή κάποια συμφέροντα, πολεμούν το νέο νόμο, που βάζει κανόνες διαφάνειας στις προμήθειες των δημοσίων νοσοκομείων.

Εμείς οι πολίτες, δεν μπορούμε να είμαστε στη μέση. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να αποτελεί πεδίο άσκησης συνδικαλιστικής γυμναστικής ή πολιτικού σπεκουλαρίσματος.

Συνεπώς, με απλά λόγια: Κάποιος πρέπει να πάει σύντομα και για πολλά χρόνια φυλακή! Να εγκλειστεί στα σίδερα, χωρίς άλλα τερτίπια. Αν οι συνδικαλιστές λένε ψέμματα και αναστατώνουν τόσο το χώρο της υγείας, επειδή "τα παίρνουν" από τους προμηθευτές (όπως αφήνεται να εννοηθεί), να σαπίσουν στα σίδερα.

Αν ο Υπουργός αφήνει τα νοσοκομεία χωρίς γάζες, να μπει αυτός μέσα. Φυλακή, "όχι πολιτικές λύσεις".

Κι αυτό πρέπει να το κρίνουν τα δικαστήρια, γρήγορα και αποφασιστικά. Με αίσθημα ευθύνης.

Ο χώρος της υγείας κύριε εισαγγελέα μου, περιγράφεται από όλο τον κόσμο, με μια λέξη: "μπουρδέλο". Κι εσείς όταν μιλάτε με τη γυναίκα σας, έτσι τον αποκαλείτε! Ας μη κρυβόμαστε κι ας βάλουμε το μαχαίρι στην καρδιά του προβλήματος.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Δεν μπορεί κάθε βδομάδα να ακούμε για απεργίες, στάσεις, στάσεις, απεργίες. Ο κόσμος τρέμει στην ιδέα, ότι θα αρρωστήσει και θα χρειαστεί να πάει σε νοσοκομείο. Ως πότε;;;;

Κάποιοι να πάνε φυλακή επιτέλους. Χωρίς εξαγορά, χωρίς αναβολές, χωρίς νομικά τερτίπια. Καμιά φορά χρειάζεται μια και μοναδική μετωπική σύγκρουση. Να τελειώνουμε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη