3 Φεβ 2009

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αγκαλιάζει σφιχτά την ΠΑΣΚΕ. Θα τους πνίξεις Γιώτη..

Συνδικαλιστές της ΝΑΘ μας έστειλαν το παρακάτω:
Ο Ψωμιάδης ξεφτιλίζει τους συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων της ΝΑΘ …τους «αγκαλιάζει» με κίνδυνο να τους…. πνίξει. Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων της Νομαρχίας Θες/νίκης δίνει τιμητική πλακέτα σε μία από τις πολλές εκδηλώσεις του Νομάρχη.
Ο Π. Ψωμιάδης τον τελευταίο καιρό επιδίδεται σε έναν άνευ προηγουμένου εναγκαλισμό του Συλλόγου Εργαζομένων της Νομαρχίας και προβολή του Προέδρου του Συλλόγου Παναγιώτη Καφαντάρη (ανήκει στην ΠΑΣΚΕ), που ουσιαστικά εκθέτει το προεδρείο στα μάτια των εργαζομένων και επιτείνει τα σχόλια για συνεργασία και αμοιβαία στήριξη Νομάρχη-Δ.Σ. Εργαζομένων.
Δύο γεγονότα προκάλεσαν όμως έκπληξη στην προαναφερόμενη εκδήλωση κοπής πίττας του Συλλόγου, πέρα από την συνήθη πια προβολή και στήριξη του Νομάρχη προς τον Πρόεδρο:
Ο Νομάρχης ήταν στο ρόλο του Τελετάρχη, από κεκτημένη ταχύτητα ή επειδή νομίζει ότι ο Σύλλογος είναι δικός του. Έπαιρνε το λόγο όποτε ήθελε, έκοβε και μοίραζε την πίττα (φυσικά δεν έδωσε κομμάτι στον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης). Ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Ομάδας της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Γιαννόπουλος εγκάλεσε τον Πρόεδρο των εργαζομένων στην τάξη, λέγοντας από μικροφώνου «πρόεδρε η εκδήλωση είναι των εργαζομένων και όχι του Νομάρχη». Απάντηση δεν εδόθη.
Ο Νομάρχης είπε μεταξύ άλλων: «κάποιοι λένε για διώξεις. Δεν έγινε καμία δίωξη. Αν έγιναν κάποιες μετακινήσεις ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ. Δεν μπορεί κάποιοι να ενοχλούν τους συναδέλφους τους να δουλέψουν και αν μου το ξαναζητήσετε θα μετακινήσω κι άλλους»
Τι είπε ο Νομάρχης με άλλα λόγια ?
Ή ότι οι συνδικαλιστές του Συλλόγου ζητούν παρασκηνιακά μετακινήσεις-διώξεις υπαλλήλων ή ότι έχει παρακρατικό μηχανισμό πληροφοριοδοτών που ο λαός τους λέει «ρουφιάνους».
Ούτε ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης κ.Π.Καφαντάρης ούτε κανένας άλλος από το Δ.Σ. δεν είχε το θάρρος ή την ευαισθησία να ρωτήσει το Νομάρχη ποιοι ζήτησαν τις μετακινήσεις των …..ενοχλητικών και να καταγγείλει αυτές τις πρακτικές.
Είναι έκθετοι κύρια ο Νομάρχης, αλλά και το Δ.Σ. των εργαζομένων και πρέπει να απολογηθούν.
Ο κ.Ψωμιάδης τρομοκρατεί του εργαζόμενους που αντιστέκονται σε παρανομίες και παρατυπίες μένοντας πιστοί στον όρκο τους, και προσπαθεί να χειραγωγήσει τον συνδικαλισμό. Μάλλον το πετυχαίνει.
Πρέπει επίσης να σας θυμίσω ότι ο Π.Ψωμιάδης είναι υπόδικος για παράβαση καθήκοντος μετά από μηνυτήριες αναφορές υπαλλήλων και Νομαρχιακών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης. Η καταδίκη και η έκπτωσή του από το αξίωμα είναι πολύ πιθανές και γι αυτό ίσως επιδιώκει την συμπαράσταση των εργαζομένων.
Πρέπει επίσης να απολογηθεί και η ΠΑΣΚΕ και το ΠΑΣΟΚ που κόπτονται με αντιδεξιά ρητορεία ενώ στην ουσία είναι δύναμη χεραγώγησης των εργαζομένων στα συμφέροντα των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θ.Β.
Εμείς τι να πούμε πικραμένοι μας συνδικαλιστές; Αν οι ηγεσίες τα βρίσκουν με το Νομάρχη, δεν μας πέφτει λόγος....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη