10 Φεβ 2009

Αντε πάλι με τη "Μητροπολιτική Διακυβέρνηση" της Θεσσαλονίκης!



ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Aυτόν το βαρύγδουπο τίτλο φέρει το δελτίο τύπου της δημαρχίας Θεσσαλονίκης, όπου για μια ακόμη φορά, ο κ.Ππαγεωργόπουλος, ζητά εμμέσως να αναλάβει "τη μητροπολιτική διαχείριση" της Θεσσαλονίκης.
Κύριε Δήμαρχε, δεν ξεκινάτε από κάτι πιό απλό, όπως π.χ. να καθαρίσετε τους τοίχους από τα συνθήματα;
Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τις μεταφορές στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευρ. Στυλιανίδη και Μακεδονίας – Θράκης Στ. Καλαφάτη, παρουσία του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου και του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με το κυβερνητικό κλιμάκιο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των δυο υπουργείων, υπεραμύνθηκε των θέσεών του για την θεσμοθέτηση Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής της «Μελέτης Μεταφορών» του 2000 που περιλαμβάνει:
- Απαλλοτριώσεις για διανοίξεις και ανισόπεδους κόμβους.
- Λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας.
- Ρυθμίσεις του καθεστώτος των φορτοεκφορτώσεων.
- Κατασκευή πάρκινγκ.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της διοικητικής πολυαρχίας που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, επικεντρώνοντας τις επισημάνσεις του στη διαχείριση των φωτεινών σηματοδοτών, στην εφαρμογή και αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων, στη συντήρηση των οδικών αρτηριών, στην κατασκευή πάρκινγκ, στην αδειοδότηση λαϊκών αγορών που δημιουργούν προβλήματα στο αστικό οδικό δίκτυο, κ.ά.
Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατέληξε: «Είναι φανερό ότι πρέπει να θεσμοθετηθούν μέτρα για τις συνδυασμένες μεταφορές στο Πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι της τωρινής Βαβέλ που επικρατούν στην διοικητική διαχείριση τομέων που αφορούν στην κυκλοφορία των οχημάτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη