6 Φεβ 2009

Το ΤΕΜΠΕ δίνει δανεικά μόνο σε όσους δεν τα χρειάζονται;


Πολύωρη ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση είχε το απόγευμα της Πέμπτης 5/2/09, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρος Βιτάλης, με τον Πρόεδρο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων κ. Δομένικο.
Κατά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Βιτάλης, μετέφερε στον Πρόεδρο του ΤΕΜΠΕ τις ανησυχίες του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιου Παπαθεμελή, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται οι τράπεζες τις εκταμιεύσεις του Ταμείου. Εμπλέκοντας στην όλη υπόθεση της εγγυοδοσίας που ενώ έχει χαρακτήρα ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, χρησιμοποιείτε για την επίλυση άλλων ειδών χρηματοπιστωτικών διαφορών που μπορεί να έχουν οι τράπεζες με τις επιχειρήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, η Δ.Α. χαιρετίζει την λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας και την δουλειά που γίνεται σε αυτό, δεδομένου ότι, κατάφερε μέχρι στιγμής, ξεπερνώντας δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, να χρηματοδοτήσει 4.500 επιχειρήσεις με περί τα 450 εκατομμύρια ευρώ. Με έντονες μάλιστα αυξητικές τάσεις, τόσο του αριθμού των Μικρομεσαίων και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που απευθύνονται στο Ταμείο Εγγυοδοσίας, όσο και των χρηματοδοτήσεων που εκταμιεύονται από αυτό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη