12 Μαρ 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Μια κοινωνία ονομάζεται φιλελεύθερη, όταν δεν παραμένει στάσιμη και απολιθωμένη σε πρακτικές του παρελθόντος, αλλά αντίθετα, δέχεται νέες προτάσεις, τις οποίες δοκιμάζει και όσες δεν θεωρεί σωστές τις απορρίπτει, ενώ κάποιες άλλες τις κρατάει, δημιουργώντας έτσι νέες συνθήκες και καλύτερη προοπτική για το μέλλον της.

Έχω γράψει κατά καιρούς, ότι το μέλλον της Ελλάδας μας και η σωτηρίας της, βρίσκεται στους απανταχού Έλληνες της διασποράς.

Στο κομμάτι εκείνο του ελληνισμού, που κάτω από σκληρές και δύσκολες συνθήκες, στάθηκε στα πόδια του, δημιούργησε και μεγαλούργησε!

Αυτό μας το αποδεικνύουν καθημερινά, οι εκατοντάδες επιστήμονες και επιχειρηματίες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Ευρώπης και οι δεκάδες ομογενείς μας πολιτικοί που μετέχουν είτε στα κοινοβούλια, είτε σε δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια των χωρών που ζουν και δραστηριοποιούνται.

Η Μητροπολιτική Ελλάδα, η μητέρα πατρίδα όλων, αποφάσισε επιτέλους να ανοίξει τη συζήτηση για την ψήφο των απανταχού της γης Ελλήνων.

Παρακολουθήσαμε το τελευταίο διάστημα, από όλα τα κόμματα, έναν δισταγμό και έναν φόβο στο θέμα της εκπροσώπησης της διασποράς στην βουλή των Ελλήνων.

Ακούσαμε διάφορες προτάσεις, αλλά τελικά το θέμα ουσιαστικά, κατά τον γενικό κανόνα που ισχύει στην Μητρόπολη, θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…λόγω διαφωνιών!

Επειδή οι ομογενείς μας, δεν πρέπει να περιμένουν και πολλά, όσον αφορά τα δικαιώματα που θα τους εκχωρήσουν οι εν Ελλάδι πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να απαιτήσουν τον ρόλο τους!

Και μάλιστα εκείνον το ρόλο του πρωταγωνιστή και όχι του απλού κομπάρσου, όπως τους θέλουν οι περισσότεροι εδώ στην Ελλάδα.

Η πρόταση είναι απλή και γι αυτό πιστεύω λειτουργική.

Μια πρόταση, που θα δώσει στους ομογενείς μας τη δυνατότητα, να παίξουν ενεργό ρόλο στην διακυβέρνηση της Μητρόπολης.

Με τη δημιουργία κόμματος της ελληνικής διασποράς, το οποίο θα κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές και θα μετέχει στη διακυβέρνηση –ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα έχει κερδίσει- με ένα υπουργείο ή υφυπουργείο Αποδήμων, οι ξενιτεμένοι έλληνες θα μετέχουν στα προβλήματα αλλά και στις λύσεις του Ελληνικού κράτους.

Στο ιδρυτικό του συνέδριο, θα μετέχουν όλες οι οργανώσεις των Ελλήνων του εξωτερικού αναλογικά με τον πληθυσμό που θα εκπροσωπούν και ο κατάλογος των υποψηφίων βουλευτών, θα συντάσσεται έπειτα από ψηφοφορία των μελών του.

Ιδέες σχετικά με την οργανωτική δομή του κόμματος ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – για παράδειγμα- σίγουρα θα υπάρξουν πολλές.

Το πώς θα οργανωθεί το νέο κόμμα, θα αποφασιστεί από τα μέλη του και από τα όργανα που θα προκύψουν από το συνέδριό του.

Τα πρώτο και κύριο όμως θέμα είναι, να αποφασίσουν οι ηγεσίες των Ελλήνων της διασποράς, την δημιουργία του και μετά να απαιτήσουν την αποδοχή του από τη μητέρα Ελλάδα.

Αλλιώς, η συμμετοχή των ισχυρών δυνάμεων των Ελλήνων της Ομογένειας, θα γίνει μέσα από τα αποσαθρωμένα καλούπια των σημερινών κομμάτων της Ελλάδας και η Ελπίδα για νέα προοπτική, να θαμπώσει από την υγρασία της παρακμής του τέλους της μεταπολίτευσης…

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη