25 Μαρ 2009

Κρίσεις στο ΠΝ, η ...άλλη άποψη


Στις φετινές κρίσεις του ΠΝ έγινε πολύ φασαρία με την αποστρατεία του Ναυάρχου Κυριακίδη πρώην Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Εφημερίδες, τηλεόραση και μερικά Blogs, ασχολήθηκαν εκτενώς με την "άδικη" αποστρατεία ενός "ικανότατου" Αξιωματικού. Επειδή πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν από τη μιά πλευρά, είναι καιρός να γραφτούν και μερικά ...άλλα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαιοσύνης.

Αρχίζοντας από τα οφθαλμοφανή και αυτονόητα, υπάρχει άραγε κανείς ο οποίος αποδέχεται την εικόνα.. ενός υπέρβαρου μεσήλικα 150 κιλών; (φωτό). Μπορεί να αποτελέσει το κατάλληλο πρότυπο και role-model για τους Δόκιμους και τους νέους Αξιωματικούς;

Θα πουν βέβαια κάποιοι ότι δεν έχει τόσο σημασία η εμφάνιση και το παράστημα, όσο οι επαγγελματικές ικανότητες. Πολύ σωστά, ποιές όμως ήταν τελικά οι "ικανότητες" του απόστρατου (πλέον) Ναυάρχου. Μήπως η δεινότητά του στις Δημόσιες σχέσεις και στη διοργάνωση μπουφέδων και δεξιώσεων με αστακομακαρονάδες; Η μήπως η πολύ καλή συνεργασία με γνωστούς "πάτρωνες" του αμυντικού ρεπορτάζ (αρσενικούς και θηλυκούς), από την εποχή που ήταν εκπρόσωπος τύπου; (Και βέβαια ας μην ξεχνάμε τις πολύ καλές του διασυνδέσεις με κομματικούς μηχανισμούς ένθεν-κακείθεν. Διασυνδέσεις που του χάρισαν το χαρακτηρισμό του "μετριοπαθούς").

Πόσοι γνωρίζουν άραγε τις αδίστακτες πολιτικές (και άλλες) μεθοδεύσεις του εν λόγω κυρίου στις περσινές κρίσεις για να διατηρηθεί στο στράτευμα; Μεθοδεύσεις και κινήσεις οι οποίες εν τέλει οδήγησαν σε παραίτηση για λόγους ευθιξίας έτερο ικανότατο και πραγματικά αξιολογότατο συμμαθητή του;

Το πιό σοβαρό όμως στην όλη ιστορία είναι οι υπόγειες διασυνδέσεις του Ναυάρχου με γνωστούς επιχειρηματικούς κύκλους, με σκοπό την αμοιβαία εξυπηρέτηση. Άραγε δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί κάποια τηλεοπτικά κανάλια πρωτοστάτησαν στην παροχή στήριξης στον "αδικηθέντα" Ναύαρχο;

Τι είδους ανταλλάγματα ξεπληρώνoνται στον Ναύαρχο Κυριακίδη; Τι προσδοκίες υπήρχαν στο πρόσωπο του "μετριοπαθούς" Ναυάρχου από το ενδεχόμενο ανάληψης αρχηγίας του ΓΕΝ στην μετά ΝΔ εποχή; Ο κύριος Κυριακίδης μπορεί να απαντήσει σε αυτά καθώς και για το που σκοπεύει να απασχοληθεί επαγγελματικά τώρα που είναι πολίτης; Πολλά και αμείλικτα τα ερωτήματα.

Ευτυχώς που σε αυτόν τον έρμο τόπο υπάρχουν ακόμα οι άμυνες, ενάντια στα παχύδερμα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που υπηρετούν τα συμφέροντα τις "Βαρωνείας" ενάντια στα Εθνικά συμφέροντα. Ευτυχώς που κάποιοι ορθώνουν ανάστημα κόντρα σε κάθε είδους πιέσεις Πολιτικές, Επιχειρηματικές και Δημοσιογραφικές.

Ο "κύριος" Κυριακίδης καλά θα κάνει να πάψει την "κλάψα", για να περισώσει την δική του αξιοπρέπεια και την αξιοπρέπεια του πολύπαθου Ναυτικού κι ας απαντήσει αν έχει το σθένος στα παραπάνω ερωτήματα, αλλιώς θα απαντήσουν άλλοι γι' αυτόν και τότε θα τρέχει να κρυφτεί.

Ένας Υπερήφανος Αξιωματικός
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη