31 Μαρ 2009

Το παρασκήνιο της εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ στο Κάραβελ


Μας ενημερώνει το "Paraskinio".
Περισσότεροι από 600 ΟΝΝΕΔίτες του 1974 στέλνουν το δικό τους μήνυμα στο Κώστα Καραμανλή.
Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ήταν σωστά ενημερωμένος και δεν πήγε στην εκδήλωσε εξοργίζοντας παλιούς φίλους από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ.
Μπροστά στη κατάσταση το Μαξίμου ζητούσε συμβιβασμό με τους διοργανωτές..

Διαβάστε το παρασκήνιο της εκδήλωσης που έγινε χθες το βράδυ στο Κάραβελ όπου 600 παλιοί ΟΝΝΕΔίτες τίμησαν τον... πρ. πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Δημήτρη Τσιγκούνη.
Σe μια κατάμεστη αίθουσα άνω των εξακοσίων ατόμων στο Κάραβελ, έγινε χθες (Δευτέρα) βράδυ η τιμητική εκδήλωση προς τιμή του τ. προέδρου της ΟΝΝΕΔ, και νυν Δημάρχου Λεωνιδίου Δημήτρη Τσιγκούνη.

Πολλά τα παραλειπόμενα της συγκέντρωσης :

Πρώτο : Το ότι περισσότερα από 600 άτομα πλήρωσαν από 25 ευρώ για να παραστούν στην εκδήλωση αποτελεί τρομερό κατόρθωμα για τις μέρες αυτές.

Δεύτερο : η ηχηρότατη απουσία του Κώστα Καραμανλή (ούτε μήνυμα δεν έστειλε) έκανε έξω φρενών τη γενιά των ΟΝΝΕΔιτών της εποχής του 1974, οι οποίοι στους διαδρόμους εξέφραζαν με οργή τη πίκρα τους λέγοντας ότι αν είχε στηριχθεί από αυτούς και όχι από τις παρέες της Θεσσαλονίκης και τους ουρανοκατέβατους των Αθηνών, άλλη θα ήταν σήμερα η πορεία τόσο του ίδιου του Καραμανλή όσο και της παράταξης.

Κάποιος φαίνεται ότι είχε ενημερώσει τον πρόεδρο ότι η εκδήλωση ήταν άνευ σημασίας. Όταν όμως οι Ζαγορίτης ,Δασκαλάκης και Σταϊκούρας είδαν τι συνέβαινε έριξαν τα σχετικά τηλέφωνα στο Μαξίμου και προσέγγισαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής προτείνοντας τους να αναλάβει το κόμμα τα έξοδα της εκδήλωσης!

Η απάντηση όμως της οργανωτικής επιτροπής ήταν ευγενέστατη και κοφτή : «έχουμε συμπληρώσει τα χρήματα και για αυτήν αλλά και για την επομένη εκδήλωση» ευχαριστώντας το κόμμα για το όψιμο ενδιαφέρον.

Το όνομα του πρωθυπουργού αναφέρθηκε στην εκδήλωση 1-2 φορές αλλά ήταν ζήτημα αν χειροκρότησαν πάνω από 50 άτομα.

Αντίθετα καταχειροκροτήθηκε η Μαριέτα. Γιαννάκου . Ο Δημήτρης Τσιγκούνης –το τιμώμενο πρόσωπο- κατασυγκινημένος- τιμήθηκε από το ακροατήριο που τον χειροκροτούσε όρθιο.

Το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις στο κόμμα της ΝΔ και δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκεί μια ώρα πριν την εκδήλωση και μιλούσε με όλα τα στελέχη της εποχής εκείνης που γνώριζε άλλωστε πολύ καλά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το μισό υπουργικό συμβούλιο : Δένδιας, Χατζηδάκης, Στυλιανίδης, Βλάχος, Τασούλας, Λυκουρέντζος, Μεϊμαράκης, Βαρβιτσιώτης κα), βουλευτές (Ορφανός, Αγοραστός, Παπαδημάτος, Κοσμίδης, Τζαμτζής, Καραογλου, κα) και διοικητές οργανισμών (Μηλιάκος, Φιλιππίδης, Χατζηεμανουήλ, Ζακυνθινός, κα).

Πιθανόν μερικοί από αυτούς να ήρθαν περιμένοντας να δουν το πρωθυπουργό, όταν όμως είδαν το πλήθος και το πάθος έπαθαν κυριολεκτικά τη πλάκα τους.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει και συνέχεια.. Οι ΟΝΝΕδίτες του 1974 έχουν ξεσηκωθεί. Είδαμε στο Καραβελ δεκάδες στελέχη της ΝΔ από όλη την Ελλάδα που βρίσκονται εκτός κομματικών και κυβερνητικών μηχανισμών. Οι περισσότεροι αντάλλαξαν διευθύνσεις και τηλέφωνα και συμφώνησαν να επανέλθουν.

Την εκδήλωση προλόγισε η Ελδα Τσεκούρα και την ομιλία έκανε ο Ανδρέας Ρίζος. Τη απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παπανικολάου ενώ στα δεξιά της αίθουσας ήταν συγκεντρωμένη η συντονιστική επιτροπή ( Χάρης Τομπουλογλου, Κανέλος Αλεξανδροπουλος, Χρυσόστομος Χαριτονίδης, Γιώργος Λουλουδάκης, Παναγής Μαρκάτος, Σπύρος Τσιδήμας , Τάκης Σινάπης, Γιώργος Σινάπης, Γιώργος Καραβίας κα).

Μάλλον δεν θα πλήξουμε καθόλου με όσα θα επακολουθήσουν στο κόμμα της Ν.Δ. το επόμενο διάστημα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη