10 Απρ 2009

Τραγικό περιστατικό: Μαθητής πυρoβόλησε συμμαθητή του. Στην Ελλάδα, πριν λίγο

Ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής. Μαθητής σχολής του ΟΑΕΔ άνοιξε πυρ κατά συμμαθητή του και δύο υπαλλήλων σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ο δράστης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και χειρουργείται. Ο συμμαθητής του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ελαφρότερα τραυματίες οι δύο πολίτες.
Το περιστατικό σημειώθηκε στη σχολή του ΟΑΕΔ στην οδό Πέτρου Ράλλη 33, περίπου στις 08:30 σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης, ένας 20χρονος σπουδαστής στο Ηλεκτρολογικό τμήμα της σχολής του ΟΑΕΔ, συνομιλούσε με ένα συμμαθητή του, όταν -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- έβγαλε ένα πιστόλι και τον πυροβόλησε.
Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Κατά ορισμένες πληροφορίες, δύο υπάλληλοι σούπερ μάρκετ που βρίσκεται κοντά στις σχολές του ΟΑΕΔ, που είδαν τη σκηνή, επιχείρησαν να τον σταματήσουν, ωστόσο δέχθηκαν και αυτοί τα πυρά του νεαρού.
Ο δράστης βρήκε καταφύγιο σε ένα πάρκο που βρίσκεται απέναντι από τις σχολές του ΟΑΕΔ και εκεί έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Δίπλα στο δράστη βρέθηκαν δύο όπλα και σακούλες με σφαίρες.
Ο δράστης και ο συμμαθητής του μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Η κατάσταση του δράστη χαρακτηρίζεται κρίσιμη, καθώς έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι, και ήδη έχει μπει στο χειρουργείο.
Ο συμμαθητής του φέρει σοβαρά τραύματα στο θώρακα και τα πόδια και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη, καθώς το τραύμα στο θώρακα είναι «τυφλό».
Ελαφρότερα τραυματισμένοι, ο ένας στο χέρι και ο άλλος στο πόδι, νοσηλεύονται οι δύο υπάλληλοι του σούπερ μάρκετ.Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είχε αφήσει σημείωμα, στο οποίο αναφέρει ότι οι συμμαθητές του τον μείωναν συστηματικά. Εργαζόμενοι στη σχολή του ΟΑΕΔ και συμμαθητές του ανέφεραν ότι ο δράστης ήταν απομονωμένος και φαινόταν μελαγχολικός.Αυτά μας έλειπαν τώρα, παιδιά που θα πυροβολούνται, επειδή θίχτηκαν από κάποιο πείραγμα. Όλοι μας υπήρξαμε παιδιά, όλοι μας πειράξαμε και πειραχτήκαμε. Η καζούρα είναι φυσιολογική, αρκεί να μην ξεπερνιούνται τα όρια.Ελπίζω να μην ξαναδούμε τέτοια φαινόμενα, δεν χρειάζεται να μιμούμαστε ό,τι ακούμε ότι συμβαίνει στο εξωτερικό...Αυτό που προέχει είναι να γίνουν καλά τα παιδιά. Μετά θα δούμε πού βρήκε το όπλο, ποιά ήταν η ψυχολογική του κατάσταση, τι τον έκανε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Και παρακαλώ τους αναλ η ταράδες των τηλεπαραθύρων, μην το ξεσκίσετε το παιδί...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη