30 Απρ 2009

Απάντηση στους Παπαγάλους του Καρτέλ της Ενημέρωσης

Δυστυχώς βάλατε και εσείς την άθλια προβοκάτσια που κατασκεύασε fason κατόπιν παραγγελίας το «φοιτητικό;» blog, για την πρωτομαγιά των εργοδοτών.

Σε απάντηση σας στέλνω απόσπασμα από την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

«Η εργοδοτική ασυδοσία, που κλιμακώνεται σε Ρ/Τ Μέσα, εφημερίδες, αλλά και στο διαδίκτυο, επιχειρεί να καθιερώσει νέα μοντέλα στα ΜΜΕ χωρίς συντάκτες, καθιστώντας όμως και με την τακτική της αυτή, υπεύθυνους τους δημοσιογράφους στο σύνολό τους, για τα σκουπίδια που προσπαθεί να εμφανίσει ως δήθεν ενημερωτικό προϊόν.

Τράπεζες, εργολάβοι, καναλάρχες και εκδότες έχουν ακεραία την ευθύνη για την κρίση με τα golden boys και τα τσιράκια τους, αφού χρησιμοποίησαν άκρατες μορφές δανεισμού για τις δικές τους επιδιώξεις, αλλά και για τη λεηλασία λαϊκών και ασφαλιστικών αποταμιεύσεων με καταστροφικά αμοιβαία, δομημένα ομόλογα και κάθε μορφής τοξικές επενδυτικές εφαρμογές, που δεν έχουν πάψει ακόμη να τις διαφημίζουν….»

«Στα Ρ/Τ Μέσα ήδη η καθιέρωση από καιρό μονοθεματικών δελτίων, έχει ανοίξει το δρόμο για περικοπές, ειδήσεις και δελτία σε κονσέρβα, για δελτία διαφημίσεων μέσα σε ενημερωτικές και άλλες εκπομπές, συνταγές μεταλλαγμένης ψυχαγωγίας και εισαγόμενων μοντέλων ανάδειξης προσωπικών ιδιαιτεροτήτων σε τηλεοπτικό κανιβαλισμό η δήθεν πολιτική κριτική για τις ανάγκες της τηλεθέασης.
Οι δημοσιογράφοι θέτουν προ των ευθυνών τους, τους ιδιοκτήτες των Μέσων Ενημέρωσης τα οποία έχουν μετατραπεί, σε αρκετές περιπτώσεις, σε σακούλες διανομής και παράθυρα διαφήμισης προϊόντων, υπηρεσιών, πορνογραφίας κ.ά. και τους καλούν να επιστρέψουν στην ενημέρωση, την οποία εκτόπισε η γκρίζα διαφήμιση, στερώντας έσοδα από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά μας Ταμεία και τα οποία καταλήγουν σε άλλες τσέπες.
Κανένας νόμος δε δίνει το δικαίωμα σε «κανάλια», εφοπλιστές και άλλους να συγκροτούν δικές τους κοινοβουλευτικές ομάδες, να προβάλλουν με σκανδαλώδη τρόπο ορισμένα πρόσωπα και κόμματα και να θέτουν στο περιθώριο άλλα.
Οι απειλές, οι επιθέσεις και οι τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον δημοσιογράφων και ΜΜΕ, όπως και η στοχοποίησή τους, καθώς και δημοσίων προσώπων μόνο την υπόθεση της Δημοκρατίας και των κοινωνικών ελευθεριών δεν υπηρετούν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει την αταλάντευτη θέση του ότι οι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να υπηρετούν την αλήθεια και την ενημέρωση του ελληνικού λαού, αλλά οφείλει η ιδιοκτησία των Μέσων, να σεβαστεί τα δικαιώματα αυτά και να αντιληφθεί μαζί με τους στρατηγικούς επενδυτές της και τις πολυεθνικές διακλαδώσεις τους, ότι η ποιότητα της ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπου διακυβεύονται και μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα, αποτελεί θεσμική λειτουργία της Δημοκρατίας και καταλυτικό στοιχείο εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας….»

Σπύρος Χατζάρας.
σ.σ. taxalia: Ασφαλώς εσείς ξέρετε καλύτερα τα συνδικαλιστικά δημοσιογραφικά σας, αλλά δεν καταλάβαμε αγαπητέ Σπύρο Χατζάρα, την ένστασή σας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη