23 Απρ 2009

Παραιτήθηκε ο καθ.Βασάλος. Η "Καινοτομία" μπορεί να περιμένει...


Από την πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ στην παραίτηση του Προέδρου.

Μια ιστορία κλασικής Σαλονικιώτικης μιζέριας, που μας πληγώνει,καθώς το όραμα της αναπτυξιακής πορείας της Θεσσαλονίκης, θολώνει, ανάμεσα σε προσωπικές "κόντρες" και φλύαρες εξαγγελίες.

Την παραίτησή του από την προεδρία της εταιρίας «Αλεξάνδρεια Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚΑΙΘ ΑΕ)» υπέβαλε στο Διοικητικό Συμβούλιο και στους υπουργούς Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης ο λαμπρός καθηγητής Ιάκωβος Βασάλος, επικαλούμενος μεγάλες καθυστερήσεις στη δέσμευση πόρων για την υλοποίηση του έργου.

Η αποδοχή -ή όχι- της παραίτησης θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΖΚΑΙΘ ΑΕ, πιθανότατα μεταξύ 15-20 Μαΐου. Αν γίνει δεκτή, τα «ηνία» θα αναλάβει προσωρινά -μέχρι τον ορισμό νέου προέδρου- ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, δήμαρχος Θεσσαλονίκης. (σ.σ. έχασε το λογαριασμό ο Δήμαρχος ! σε πόσα Δ.Σ. συμμετέχει άραγε; Να τα απαριθμήσουμε; )

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Βασάλος επεσήμανε ότι το βραχυπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα για τη Ζώνη προέβλεπε ότι εντός του 2009 θα πρέπει να έχουν δεσμευτεί για το έργο πόροι ύψους 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 εκατ. μέχρι 1/5 και τα υπόλοιπα ως το Φθινόπωρο.

«Ωστόσο, δεν δεσμεύτηκε ούτε ένα ευρώ, ενώ άρχισε να τρέχει και το ΕΣΠΑ 2007-2013», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασάλος, τονίζοντας ότι η παραίτησή του είναι αδιαπραγμάτευτη.

Πρόσθεσε ότι, πλέον, θα αφοσιωθεί στο έργο του, ως επιστημονικού συμβούλου στον περιφερειακό πόλο καινοτομίας της Θεσσαλίας και ως ερευνητή στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Μάλιστα, άμεσα αναχωρεί για τις ΗΠΑ, προκειμένου να συζητήσει συνεργασίες για τις εταιρίες spin-off του ΕΚΕΤΑ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Περισσότερα για το θέμα:
-Για τους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ", η παραίτηση Βασάλου, οφείλεται στις διαφωνίες του, με το διευθύνοντα σύμβουλο Ιορδάνη Αρζιμάνογλου, γράφει ο Αγγελιοφόρος. Η ίδια εφημερίδα πάντως φιλοξένησε επιστολή του κ.Αρζιμάνογλου, η οποία προμήνυε τη "θύελλα".


-Ο Ιορδάνης Αρζιμάνογλου, επίσης λαμπρός επιστήμονας. Πληροφορίες στο ΒΗΜΑ:
-Το site της Ζώνης Καινοτομίας http://www.thessinnozone.gr/
-Δημοσίευμα στη Μακεδονία
LAST BUT NOT LEAST:
Δεν αφήνουμε την έρευνα και την καινοτομία στην άκρη; Έτσι κι αλλιώς Βασίλη μου, σε ένα πράγμα είμαστε καλοί -μοναδικοί- σ' αυτή την πόλη: στο να ανοίγουμε συνεχώς καφετέριες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη