30 Απρ 2009

Ελλάς Ελλήνων Τρωκτικών

Της Μαρίας Σεφέρου
Αθώος, τελικά, ο “αξιότιμος” κ. Παυλίδης κατά τη ΝΔ! «Δεν προέκυψαν, λοιπόν, οι ενδείξεις που αξιώνει ο νόμος, προκειμένου να στηριχθεί, σε βάρος του Αριστοτέλη Παυλίδη, η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση…» καταλήγει στο πόρισμά της η πλειοψηφία της Βουλής! Το πόρισμα, βέβαια, ήταν προβλέψιμο και αναμενόμενο, αφού η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. κρέμεται από ένα βουλευτή - τον Αριστοτέλη Παυλίδη! Ποιος πρωθυπουργός, ποια κοινοβουλευτική ομάδα θα ήθελε ν’ αυτοκτονήσει;

Το γεγονός ότι τ’ άλλα κόμματα, που ορθώς, κατά τη γνώμη μου, στα πορίσματά τους ζητούν την ποινική δίωξη του κ. Παυλίδη για ηθική αυτουργία σε εκβίαση και παθητική δωροδοκία, εξεπλάγησαν, δήθεν, με το αναμενόμενο πόρισμα της ΝΔ, είναι απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, και ουδόλως τα απαλλάσσει των ευθυνών τους να συμμετέχουν σε μια Βουλή που τα μέλη της αυτοπροστατεύονται με τα κατάπτυστα και αντιδημοκρατικά άρθρα 86 και 62 του Συντάγματος. Ας μην κοροϊδευόμαστε, όμως! Οποιοδήποτε απ’ αυτά κι αν βρισκόταν στη θέση της Ν.Δ. το ίδιο θα έκανε.

Ιδού και το κατάπτυστο Άρθρο 86:
1. "Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων."

Ιδού και το περί ασυλίας των βουλευτών Άρθρο 62:
"Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος. Επίσης δεν διώκεται για πολιτικά εγκλήματα βουλευτής της Βουλής που διαλύθηκε, από τη διάλυσή της και έως την ανακήρυξη των βουλευτών της νέας Βουλής..."

Εκείνο λοιπόν που προέχει είναι ο εκδημοκρατισμός του Συντάγματος. Το ομολόγησε άλλωστε πρόσφατα και ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης. «“Οι υπάρχουσες ρυθμίσεις έχουν εκμετρήσει το 'χρησίμως ζην'. Βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ενώ εκτίμησε ότι “οι ιστορικοί λόγοι προστασίας εξέλειπαν”.» in.gr

Αυτά ως προς τη θεωρία, διότι στην πράξη, οτιδήποτε κι αν αλλάξει στο γράμμα και στο πνεύμα του Συντάγματος, αν δεν αφυπνιστούν οι συνειδήσεις, οι επίορκοι Βουλευτές και Υπουργοί με τη διαπλεκόμενη Δικαιοσύνη και τη συνδρομή των έγχρωμων ΜΜΕ θα βρίσκουν πάντα παράθυρα να ξεφεύγουν. Στην Ελλάδα ζούμε, διάολε! Κι αν κάποτε το σύνθημα της Δικτατορίας ήταν: «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» – ένα σύνθημα που προκαλούσε αλλεργία, θυμό και αγανάκτηση στους δημοκρατικούς πολίτες – σήμερα το σήμα κατατεθέν και το παρασύνθημα είναι «Ελλάς Ελλήνων Τρωκτικών». Όλα τα λαμόγια στην πίστα! «Ας φάγωμεν, ας πίωμεν κι ας ευφρανθώμεν», αναφωνούν κατά μόνας οι "εκπρόσωποι" του έθνους, που έχουν μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε Κυνοβούλιο, με τις ευλογίες του Συντάγματος.
η συνέχεια στο http://seferou.blogspot.com/2009/04/blog-post_30.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη