25 Απρ 2009

ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ….ΑΛΛΑ!


Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Βουλγαρία, με Νατοϊκό πλέον προσδιορισμό, αλλά και εξαιρετικά καλές σχέσεις γειτονίας τα τελευταία πενήντα χρόνια με την Ελλάδα.

Δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα από τους γείτονες Βούλγαρους, αλλά ούτε και εκείνοι από εμάς.

Υπάρχει όμως ένα αγκάθι στις σχέσεις μας, το οποίο αν το αφήσουμε να προχωρήσει βαθύτερα με τη γνωστή ελληνική μέθοδο της στρουθοκαμήλου, σε λίγα χρόνια από σήμερα θα ανοίξει μεγάλη πληγή, ίσως και μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε με το όνομα των μεταλλαγμένων Βουλγαρόφωνων των Σκοπίων.

Το αγκάθι αυτό, έχει να κάνει με την προσπάθεια της Βουλγαρίας ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, να πλαστογραφεί συστηματικά την ιστορία της ΘΡΑΚΗΣ από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και να προσπαθεί να την …ταυτίσει με την Βουλγαρική ταυτότητα!

Από τους πρώτους που επεσήμαναν την απρεπή και ανιστόρητη αυτή πολιτική της Βουλγαρίας εναντίον της χώρας μας, ήταν ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Νικόλαος Μάρτης.

Η πολιτική αυτή της Βουλγαρίας, είναι γνωστή από την περίοδο που επικρατούσαν τα κομουνιστικά καθεστώτα στα Βαλκάνια και συνδέεται άμεσα με την επεκτατική πολιτική του Τίτο εναντίον της Ελλάδας και στην προσπάθειά του να ‘Μακεδονοποιήσει’ το Βουλγαρόφωνο στοιχείο της Βόρειας Μακεδονίας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σήμερα, ότι η συμφωνία μεταξύ της ηγεσίας των Κομουνιστικών καθεστώτων της Γιουγκοσλαβίας και της Βουλγαρίας προέβλεπε, την πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας από τους Γιουγκοσλάβους και την πλαστογράφηση της ιστορίας της Θράκης από τους Βούλγαρους.

Την ύπαρξη αυτής δε της συμφωνίας, επιβεβαιώνει η αινιγματική και γι αυτό ένοχη σιωπή των κυβερνήσεων της μετακομουνιστικής Βουλγαρίας, στο θέμα της ύπαρξης ‘Μακεδονικής’ εθνότητας και ταυτότητας των μεταλλαγμένων Βουλγαρόφωνων των Σκοπίων.

Δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση, οι χλιαρές αντιδράσεις της Σόφιας τα τελευταία είκοσι χρόνια, απέναντι στην προκλητικότητα των εξαδέλφων τους των Σκοπίων!

Καλές λοιπόν οι συμφωνίες για τους αγωγούς με τους φίλους Βούλγαρους κύριε πρωθυπουργέ, αλλά μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή, να τους πιέσουμε για να αρχίσουμε διάλογο, για να τελειώνει αυτή η φάρσα με την …αρχαία Βουλγαρική Θράκη και να ενεργοποιηθεί επιτέλους έτσι ο πλέον σημαντικός παίχτης στη λύση του ονόματος και της ταυτότητας των μεταλλαγμένων Βουλγάρων των Σκοπίων που ακούει στο όνομα …ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ;

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη