11 Απρ 2009

FINAL 4 στο Πόλο: θα μεταφερθεί κι εδώ η βία;

Έντονη είναι η ανησυχία στην τοπική Αστυνομία, αλλά και στους αρμόδιους φορείς που έχουν αναλάβει τη σημαντική διοργάνωση του FINAL-4 του κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο, η οποία θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Πτολεμαϊδας, καθώς οι πληροφορίες από την Αθήνα κάνουν λόγο για ενδεχόμενη μετακίνηση οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού (κυρίως), αλλά και του Ολυμπιακού και πιθανή…συνάντησή τους με φιλάθλους και του ΠΑΟΚ στην περιοχή μας! Η τέταρτη ομάδα της διοργάνωσης που θα.. διεξαχθεί στο σύγχρονο κολυμβητήριο της Πτολεμαϊδας είναι ο Πανιώνιος, με τους δυο ημιτελικούς να διεξάγονται την Παρασκευή (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-Πανιώνιος) και τον μεγάλο τελικό στις 3 το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής, 12 Απριλίου.

Στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νομού Κοζάνης, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Γεώργιου Κολτσίδα, αλλά και του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, εκπρόσωποι και των τεσσάρων ομάδων, της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αλλά και του Δήμου Πτολεμαϊδας, συζήτησαν για αρκετές ώρες όλες τις απαραίτητες για τη διοργάνωση λεπτομέρειες, με κύριο θέμα τη διάθεση των εισιτηρίων αλλά και τα μέτρα ασφάλειας για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την πολύωρη αυτή σύσκεψη, ο Α’ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Γεώργιος Κατσαρός τόνισε πως «τη διασφάλιση των αγώνων την κάνει η Αστυνομία και ο εισαγγελέας, αλλά και ο Δήμος Πτολεμαϊδας και ο Δήμος Κοζάνης που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση αυτή. Πραγματικά έχουμε αρωγούς όλους τους φορείς, οι οποίοι σήμερα μας διασφάλισαν πως οι αγώνες θα διεξαχθούν ομαλά. Εμείς ζητάμε να διαδώσουμε το πόλο, που είναι ένα αγώνισμα που έχει δώσει πολλές και μεγάλες νίκες στον ελληνικό αθλητισμό, ενώ η εθνική συμμετέχει σε όλες τις Ολυμπιάδες. Και, φυσικά, καθώς η Πτολεμαϊδα διαθέτει ένα μεγάλο και καταπληκτικό κολυμβητήριο, καλούμε τη νεολαία της πόλης και των γύρω περιοχών να έρθουν στους αγώνες, αλλά και στη συνέχεια να ασχοληθεί με το πόλο. Τώρα, ως προς τις αποφάσεις που λάβαμε, αυτές είναι ότι θα ληφθούν κάποια μέτρα, θα δοθούν από 20 προσκλήσεις σε επισήμους και 50 σε οπαδούς, ονομαστικά και με ταυτότητες και έτσι θα γνωρίζουμε ποιοι θα είναι εκείνοι που θα έρθουν εδώ. Τα υπόλοιπα εισιτήρια και οι προσκλήσεις θα δοθούν στο Δήμο Πτολεμαϊδας. Και πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, ώστε ο μεγάλος κερδισμένος θα είναι το ίδιο το άθλημα του πόλο».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πτολεμαϊδας Παναγιώτης Πολυχρονίδης τόνισε «είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά αυτό που έχω να σας πω είναι ότι ο Δήμος Πτολεμαϊδας προσπαθεί και αναδεικνύει μέσα από τις συγκεκριμένες διαδικασίες τη δυνατότητα που έχει να αναλαμβάνει μεγάλες διοργανώσεις και ειδικά σε ένα νεόδμητο και καταπληκτικό κολυμβητήριο, όπως το δικό μας. Έτσι, το final-4 είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την περιοχή μας και τη Δυτική Μακεδονία. Σήμερα στη σύσκεψη είπαμε όλοι πως στόχος μας είναι μια μεγάλη γιορτή και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πούμε ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που αναλαμβάνουμε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και ήρθε η ώρα να γνωρίσει και ο κόσμος της περιοχής το άθλημα του πόλο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους των ομάδων και της Ομοσπονδίας που μας εμπιστεύτηκαν τη σημαντική αυτή διοργάνωση…».

Τέλος, ο αστυνομικός διευθυντής Νομού Κοζάνης Γεώργιος Κολτσίδας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε πως «δεν μπορούμε να μην δηλώσουμε παρόντες, εκ του Νόμου. Σήμερα έγινε η σύσκεψη, παρουσία και του εισαγγελέα. Επικράτησε ένα καλό και φιλικό πνεύμα και πιστεύω πως θα είναι μια γιορτή για το πόλο. Εμείς, ως Αστυνομία θα λάβουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας και τροχαίας, για να μη διασαλευτεί η τάξη στο κολυμβητήριο και τις δυο ημέρες. Δεν ζητήσαμε εγγυήσεις, απλά η σύσκεψη έγινε κυρίως για να μοιραστούν οι προσκλήσεις και τα εισιτήρια. Και η φιλοξενούσα αρχή και ο Δήμος Πτολεμαϊδας έκριναν πως για το καλό του αθλήματος θα πρέπει κυρίως να μοιραστούν εισιτήρια σε νέα παιδιά και μαθητές. Δεν θα πλησιάσει κανείς το χώρο χωρίς εισιτήριο και θα υπάρχουν ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας. Ακόμη και στις θέσεις που θα κάθεται κανείς θα υπάρχουν ονόματα. Από εκεί και πέρα θα γίνεται και έλεγχος στην είσοδο για καπνογόνα και βεγγαλικά, καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Η προσοχή μας θα είναι στραμμένη σε αυτόν τον τομέα, για να μην έχουμε παρατράγουδα. Εκτός γηπέδου θα συνοδευτούν οργανωμένα οι οπαδοί των ομάδων από την είσοδό τους στο Νομό Κοζάνης…».

http://www.e-eordea.gr/costas/2009/aprilios/10-_6_-4-09.htm
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη