25 Απρ 2009

Εκβιασμοί καθηγητών με βιντεο στο youtube.

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς εξευτελισμού ανεπαρκών καθηγητών από δήθεν θαραραλέους προοδευτικούς μαθητές. Μιλάω για τα video που έχουν ανεβεί στο youtube και παρουσιάζουν τον εξευτελισμό καθηγητών από μαθητές μέσα σε σχολικές τάξεις. Το πρόβλημα της ανεπάρκειας ορισμένων εκπαιδευτικών δεν επιλύεται με τον δημόσιο εξευτελισμό τους. Αν οι μαθητές αυτοί που ανέβασαν τα video ενδιαφέρονταν για την παιδεία που τους προσφέρεται θα έπρεπε να λειτουργήσουν διαφορετικά. Αυτή είναι όμως η κατάσταση μιας μεγάλης πλειοψηφίας μαθητών σήμερα στα σχολειά μας. Το υπουργείο Παιδείας πρέπει να επέμβει άμεσα με ΕΔΕ και απ' τη μια μεριά να αποδώσει ευθύνες στους καθηγητές αν όντως ευθύνονται και από την άλλη να τιμωρήσει τους συγκεκριμένους μαθητές που ευθύνονται, αν πραγματικά θέλουμε να αλλάξει κάτι στα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας.
http://politikiprotasi.blogspot.com/

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ YOUTUBE :

Θυμάστε την υπόθεση των γιατρών που βιντεοσκοπούσαν την αφαίρεση ..ομοιώματος από ασθενή και το σάλο που είχε προκληθεί ;

Τότε (14/10/08) ανεβάσαμε πρώτοι το βιντεο, στο youtube. Είχαμε προαναγγείλλει το γεγονός. Σε 12 ακριβώς λεπτά από το ανέβασμα (!!!) το βιντεο το κατέβασε η εταιρεία και μας "χάρισε" αυτό το e-mail, και στη συνέχεια ένα δεύτερο, που μας ενημέρωνε ότι θα κλείσουν το λογαριασμό μας.
Τι έγινε; από μια μικρή "έρευνα" που κάναμε, καταλάβαμε αργότερα, ότι το ban δεν οφειλόταν στη γνωστή διαδικασία flag, η οποία είναι χρονοβόρα, αλλά σε ΕΠΙΣΗΜΗ παρέμβαση του ελληνικού κράτους, το οποίο (όταν θέλει) είναι αποτελεσματικότατο και μην ακούτε παραμύθια, περί "αίτησης άρσης απορρήτου", "χρονοβόρων διαδικασιών" και άλλες μπαρούφες. Καμιά εταιρεία δε θέλει να συγκρουστεί με ένα αποφασισμένο κράτος.
Και καμιά εταιρεία, δεν θα αρνηθεί να δώσει την ip ενός χρήστη, στον Υπουργό δημόσιας τάξης, π.χ., μιας χώρας, με ένα απλό τηλεφώνημα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη