13 Μαΐ 2009

Νέο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.


Νέο απίστευτο φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς δύο αστυνομικοί ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τέσσερις τρομοκράτες, την ώρα που τοποθετούσαν βόμβες σε τράπεζα στην Αργυρούπολη.
Οι άνδρες της αστυνομίας όχι απλά δεν αντέδρασαν και δεν έβγαλαν τα όπλα τους, αλλά ακινητοποιήθηκαν και «πάγωσαν» όταν ένας από τους δράστες... τους απείλησε με το όπλο του.
Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές βλέπουν πίσω από την ισχυρή έκρηξη στο υποκατάστημα της Eurobank τα ξημερώματα της Τρίτης, την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», καθώς η μεθοδολογία παραπέμπει σε παρόμοιες ενέργειες της οργάνωσης.
Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από 20 κιλά εκρηκτικών και ήταν μέσα σε έναν μαύρο σάκο στον προθάλαμο της τράπεζας, αφού οι δράστες είχαν σπάει το τζάμι της εισόδου.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της τράπεζας και σε έξι σταθμευμένα οχήματα, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια κτηρίων που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, ενώ κόπηκαν στη μέση δέντρα και κολώνες φωτισμού.
Λίγη ώρα αργότερα (03:34, σύμφωνα με την Αστυνομία) υπήρξε τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», το οποίο ενημέρωσε για έκρηξη σε περίπου μισή ώρα στην εν λόγω τράπεζα. Η Αστυνομία απέκλεισε την οδό Αλίμου και η έκρηξη σημειώθηκε στις 04:05.
Πηγή: ΑΝΤ1
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη