Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Ψηφίζω ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

14 Μαΐ 2009

Ενοχλήθηκαν οι Ισραηλινοί για την προσέγγιση ΗΠΑ-ΙΡΑΝ

Ο επικεφαλής της CIA Λίον Πανέτα είχε πρόσφατα μυστικές συνομιλίες με ισραηλινούς αξιωματούχους αναφορικά με το ζήτημα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Ισραηλινοί κυβερνητικοί παράγοντες και διπλωμάτες διαβεβαίωσαν τον αμερικανό αξιωματούχο ότι το εβραϊκό κράτος δεν πρόκειται να εξαπολύσει αιφνιδιαστική επίθεση κατά της... Τεχεράνης, μετέδωσε την Πέμπτη το ισραηλινό ραδιόφωνο.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε πριν από δυο εβδομάδες, πρόσθεσε ο ραδιοσταθμός σύμφωνα με τον οποίο ο Πανέτα συναντήθηκε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπαράκ και με άλλους ανώτερους ισραηλινούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Ισραηλινοί διαβεβαίωσαν τον αμερικανό συνομιλητή τους ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει τις ΗΠΑ με το θέμα του Ιράν και θα έχει «πλήρως ενήμερη» την Ουάσιγκτον αναφορικά με τα σχέδιά του.
Οι Ισραηλινοί πάντως δεν έχουν κρύψει την ενόχλησή τους για τη νέα πολιτική προσέγγισης που ασκούν οι ΗΠΑ προς το Ιράν, θεωρώντας πως η χώρα του Περσικού Κόλπου αποτελεί «πρώτη και άμεση απειλή» για την ασφάλεια του εβραϊκού κράτους.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου, είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα το Ιράν «κίνδυνο προτεραιότητας» για το εβραϊκό κράτος.
e-tipos.com, ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη