20 Μαΐ 2009

TO CSI, H MACEDONIA KAI H NAOUSSA

To CSI (Crime Scene Investigation) είναι μια από τις δημοφιλέστερες, αστυνομικές σειρές της Αμερικανικής τηλεόρασης. Παίζεται στο CBS, από τις 6-10-2000. Στις συγκεκριμένες σκηνές, που διαδραματίζονται στη Μακεδονία, η 42χρονη πρωταγωνίστρια Ελληνοαμερικανή ηθοποιός Melina Kanakaredes, (σύζυγος του επίσης Ελληνοαμερικανού Πέτρου Κωνσταντινίδη) με το υπόλοιπο cast, κάνουν αναφορές και διαφημίζουν τη Θεσσαλονίκη, τον ήλιο της Βεργίνας, το Μ.Αλέξανδρο και κυρίως τη Νάουσσα.

To παραπάνω βιντεο ειναι αποτέλεσμα τεχνικής επεξεργασίας του taxalia blog. Απομονώσαμε κάποια σημεία και κάναμε το μοντάζ.

Ολόκληρα τα βιντεο, όπως μας τα έστειλαν οι πάντα άψογοι και ενημερωμένοι αναγνώστες μας, με τα.... σχόλιά τους:
Σύνδεσμος 1ου βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=XIa-pU3wQiM
1:30-1:35 (Αναφορά για Θεσσαλονίκη, για την εξιχνίαση ενός φόνου, άλλωστε είναι το CSI :p )
2:05-2:25 (Αναφορά σε Μέγα Αλέξανδρο και για τον τάφο του που μπορεί να βρίσκεται κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης)
3:13-3:28 (Η γυναίκα στην φωτογραφία, είναι λέει ο Μακ (συμπρωταγωνιστής) ότι ίσως είναι η μητέρα της Στέλλας (της πρωταγωνίστριας) και λέει ότι μετά από την έρευνα που έκανε βρήκε ότι ήταν από την Νάουσα. Πήγε στη Νέα Υόρκη το 1977 με τη 2χρονη κόρη της (την πρωταγωνίστρια) άλλα πέθανε σε αυτοκινητιστικό. Ουσιαστικά λέει ότι η Στέλλα μεγάλωσε μέχρι τα 2 της στη Νάουσα.

Το λινκ του αρχικού βίντεο που σας έστειλα δεν περιέχει όλες τις σκηνές,

Σύνδεσμος 2ου βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=CD1wMuzK6Co
0:45-0:55 Πηγαίνουν σε ένα κτήμα παραγωγής ροδάκινων στη Νάουσα, όπου γίνεται μια συμπλοκή και εκεί βρίσκει τον καθηγητή που έψαχνε και του λέει "περίμενε" στα Ελληνικά και τον δείχνει να μαζεύει βιαστικά κάποια αντικείμενα σε ένα σακί (και υπάρχει το αστέρι της Βεργίνας πολύ βιαστικά όμως το δείχνει).
1:27-1:33 Αναφέρει ο καθηγητής ότι γνώρισε τη μητέρα της στη Νάουσα (τον τόπο που εκτυλίσσεται το επεισόδιο).
4:24-4:42 Ευχαριστεί η Στέλλα στα Ελληνικά και την ρωτάει αν είναι Ελληνίδα και απαντάει στα Ελληνικά "μάλιστα και είμαι Ναουσαία!!!" με μεγάλη υπερηφάνια.
4:49-4:55 Το αντικείμενο με το αστέρι της βεργίνας!

Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεκαετίες τώρα τα έκανε η Μελίνα Κανακαρίδη με ένα επεισόδιο στο CSI. Και την Θεσσαλονίκη ανέδειξε και την Νάουσα και τον Μέγα Αλέξανδρο και τους ροδακινοπαραγωγούς!

Many thanks, Sakis S. !

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη