8 Ιουν 2009

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΝΕΩΝ ΤΟΥ 2011

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα χάντμπολ της κατηγορίας Νέων του 2011, μετά από απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας χάντμπολ. Το μεσημέρι του Σαββάτου, στο κογκρέσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που έγινε στο Κάιρο, μετά από ψηφοφορία η διοργάνωση ανατέθηκε στην Ελλάδα, κάτι που σίγουρα αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό χάντμπολ, αλλά και για την πόλη μας.
Η ελληνική υποψηφιότητα έλαβε 105 ψήφους, έναντι 35 της υποψηφιότητας της Βοσνίας. Συνολικά ψήφισαν 141 χώρες, από τις 147 που είχαν δικαίωμα ψήφου.Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, μάλιστα απένειμε και πλακέτα στην ελληνική αντιπροσωπεία με την ευκαιρία της ανάληψης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων το 2011 στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Στέλιος Αγγελούδης, λίγο μετά την ανακοίνωση της ψηφοφορίας ανέφερε: 'Είναι μια μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό χάντμπολ. Από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες στην ιστορία του. Και για το λόγω αυτό, η επιτυχία αυτή, ανήκει σε όλη την οικογένεια του αθλήματος και ιδιαίτερα στους αθλητές και στις αθλήτριες που θα έχουν την ευκαιρία να δούνε το άθλημα μας, να κάνει όλο και περισσότερα βήματα προόδου. Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική αποστολή, όλους τους συνεργάτες και τους συναδέλφους, οι οποίοι με αυταπάρνηση και ομαδικό πνεύμα και δουλειά έφεραν αυτό το αποτέλεσμα'.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη