8 Ιουν 2009

ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

Καταρχήν συγχαρητήρια στους νικητές των σημερινών εκλογών, το κόμμα του 47%!
Αυτοδυναμία για τους ...απέχοντες και μη κατέχοντες!
Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με δέκα μονάδες διαφορά και τρίτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία με 4 μονάδες διαφορά απο το δεύτερο ΠΑΣΟΚ.
Το γνωστό σε όλους μας ΚΚΕ ακολουθεί ...3ο με τα γνωστά πάνω κάτω μονοψήφια...
Συγχαρητήρια και στον Γιώργο Καρατζαφέρη που προς μεγάλη έκπληξη όλων παραλίγο να ...διπλασιάσει τα ποσοστά του!
Είναι ο δεύτερος μεγάλος νικητής των εκλογών!
Αν και υπήρξαν διαφωνίες για την επιλογή της Τζαβέλα στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε τελικά....ρουά μάτ!
Του βγάζω το καπέλο...
Ακολουθεί ο μεγάλος χαμένος, το κόμμα της δήθεν ανανεωτικής αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα κόμμα που ενώ το παρακαλούσε το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία πριν απο μερικούς μήνες, πριν απο λίγο το ακούσαμε να παρακαλάει πάνω κάτω τους Οικολόγους του Ευρωβουλευτή πλέον Τρεμόπουλου για ...συνεργασία!
Ακολουθούν οι Οικολόγοι Πράσινοι, που κατά την ταπεινή μου ανάλυση, αν υπήρχε μια ακόμη προεκλογική εβδομάδα και οι εκπρόσωποί του έλεγαν στον ελληνικό λαό, ξανά και ξανά τις θέσεις τους για τα εθνικά θέματα, αμφιβάλω αν θα είχαν το ίδιο ποσοστό.
Τα ποσοστά που τους έδιναν οι δημοσκόποι ήταν ...εξωπραγματικά!
Άκου 8, 9 και ...10%!
Το ΠΑΜΜΕ έκανε μια καλή εμφάνιση, αλλά το έφαγαν οι ...δημοσκοπήσεις και το 'κράτος των Αθηνών' για να χρησιμοποιήσω την αγαπημένη φράση του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Πάμε τώρα στις ...αναλύσεις:

Στο θέμα της αποχής, νομίζω οτι η πλειοψηφία των ανθρώπων που την επέλεξαν ανήκουν στο χώρο της ευρύτερης κεντροδεξιάς, που προτίμησε να δώσει έτσι ένα μήνυμα στον Κώστα Καραμανλή κάνοντας ταυτόχρονα και ένα ...χαλαρό μπάνιο στις παραλίες της Αττικής, των νησιών και φυσικά της ....Χαλκιδικής!
Κερδισμένος των εκλογών είναι επίσης και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έπεσε στα...μαλακά, παρά τις προβλέψεις των δημοσκόπων που μιλούσαν για 5, 6 έως και ....7 τοις εκατό!
Μεγάλη χαμένη η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βλέπει πλέον τις ελπίδες της για ....προεδρική καρέκλα να απομακρύνονται. Ήταν βλέπετε και αυτή η καθυστέρηση της ....Ουρουγουάης που βοήθησε το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει την διαφορά, οπότε....
Νικητής και ο Γιώργος Παπανδρέου. Η πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ μετά απο δεκαπέντε χρόνια είναι γεγονός! Κι έτσι ο συμπαθητικός σε εμένα Βαγγέλης Βενιζέλος, θα βλέπει για αρκετό καιρό ακόμη την πλάτη του....
Τώρα για το αν μπορεί να γίνει πρωθυπουργός ο ΓΑΠ, αυτό είναι ...άλλων εκλογών ευαγγέλιο!
Η εκτίμησή μου λέει οτι το ΛΑΟΣ πήρε μια Πύρεια νίκη.
Και για να το αναλύσω περισσότερο, θεωρώ οτι απο τώρα που ο Καραμανλής θα επιδιώξει αναγκαστικά τη συνοχή της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας τη στροφή προς τη ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ, δεν θα υπάρχει ιδεολογικό γήπεδο ελεύθερο... για προπαγάνδα.
Και όπως έγραψε και ένας φίλος σχολιαστής σε κάποιο άλλο μπλόγκ, 'ο Σαμαράς δεν είναι χοντρός'! Έχει τεράστιο πολιτικό εκτόπισμα απο μόνος του...συμπληρώνω εγώ.
Και φυσικά στους νικητές των ευρωεκλογών, ανήκει και το μπλόγκ που διαβάζετε αυτή τη στιγμή, γιατί δεν ενέδωσε στις φήμες των δημοσκόπων, στα τηλέφωνα διαφόρων βουλευτών και ακολούθησε τη σταθερή γραμμή του: να λέει απλά τη γνώμη του με σεβασμό στους αναγνώστες του και σχολιαστές του.

Καλή σας νύχτα και καλή συνέχεια στις ....παραλίες!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη