15 Ιουν 2009

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Μάχη της Κρήτης, στη Μελβούρνη


Για την Παγκρήτιο Ένωση Μελβούρνης
Γιάννης Η. Κάκανος
Δημοσιογράφος - Μέλος της ΠΑ.Δ.Ε.Μ.Μ.Ε.
Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος από την Παγκρήτιο Ένωση Μελβούρνης Αυστραλίας και την Κρητική Αδελφότητα, υπό την Αιγίδα της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, η 68η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης. Με την παρουσία των... Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ του Πτεράρχου κ. Κωνσταντίνου Καλαμάτα και του Αντιπλοιάρχου κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα, των Αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων, των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Προξενικών Αρχών, των Ελλήνων και Αυστραλών Βετεράνων καθώς και με την εξ ολοκλήρου συμμετοχή της πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς Κρητικόπουλων, στέφτηκαν με απόλυτη επιτυχία και έδωσαν το ιδιαίτερο Κρητικό χρώμα σε όλο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης.
Το επταήμερο πρόγραμμα περιλάμβανε Δοξολογία στον Ιερό Αρχιεπισκοπικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου, επιμνημόσυνη Δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στο Αυστραλό Ελληνικό Μνημείο της Μελβούρνης και παρέλαση. Αποκορύφωμα η χοροεσπερίδα που έγινε σε Κρητικό κέντρο διασκέδασης με κατάμεστη την αίθουσα από κόσμο που γλέντησαν με την ψυχή τους ακούγοντας του ήχους της λύρας και του λαούτου των καταξιωμένων καλλιτεχνών της Κρητικής παράδοσης Μανώλη Σχοιναράκη και Νίκου Κρανιωτάκη, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων έγινε και η παρουσίαση του βιβλίου για τη Μάχη της Κρήτης που έγραψε ο συγγραφέας Dr. Peter Ewer με τίτλο
«The Forgotten ANZACS ».


-Φωτ. Ο Πάτερ Χρήστος Δημολιάνης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Χρήστος Σαλαμάνης, ο Πτέραρχος κ. Κων/νος Καλαμάτας, ο Αντιπλοίαρχος κ. Λεωνίδας Τσιαντούλας, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Μελβούρνης κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης κ.α.


-Φωτ. Στη χοροεσπερίδα τα Διοικητικά Συμβούλια της Παγκρητίου Ενώσεως και της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης, αντίστοιχα, με επίσημα πρόσωπα.


-Φωτ. Οι καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής, στη λύρα ο Μανώλης Σχοιναράκης, στο λαγούτο ο Νίκος Κρανιωτάκης με το συνάδελφο τους, τον Αντώνη Ηλίου στην κιθάρα.


-Φωτ. Μεταξύ της παρέας η διευθύντρια του ημερήσιου Κολλεγίου «Άγιος Ιωάννης» κα Ελένη Συμεωνάκη με μαθητές του Σχολείου και την κα Χάνου από το Κολλέγιο.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη