3 Ιουν 2009

Για να μην κοροϊδευόμαστε φίλοι Μακεδόνες: Υπέρ του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Για να μην κοροϊδευόμαστε φίλοι Μακεδόνες: Υπέρ του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των μειονοτήτων ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με τη δήλωση του διακεκριμένου νομικού κύριου Κώστα Διάκου, υποψήφιου Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων.
Μετά το σούσουρο που έχει ξεσπάσει γύρω από τις θέσεις Τρεμόπουλου, σούσουρο το οποίο διογκώνεται μαζί με τα ποσοστά των οικολόγων πρασίνων στις δημοσκοπήσεις, είχαμε δηλώσει ότι δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι της προπαγάνδας. Οι θέσεις Τρεμόπουλου είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Η πρόσφατη ανακίνηση τους αποσκοπεί μόνο στο να .... ανακόψει τις διαρροές από όμορους πολιτικούς χώρους, είναι δηλαδή ξεκάθαρη κομματική αλητεία και σκοπιμότητα. Αυτοί δηλαδή που υιοθετούν ή επαυξάνουν παρόμοιες θέσεις, δείχνουν με το δάχτυλο τον Τρεμόπουλο ως Εθνικό μειοδότη. Τουλάχιστον ο Τρεμόπουλος δεν έχει δηλώσει ότι προτίθεται να παραδόσει Ελληνικό έδαφος σε ξένη χώρα “προκειμένου να κοιμόμαστε ήσυχοι“. Ενώ λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου δεν απάντησε στην αντίστοιχη ερώτηση που του τέθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη των αρχηγών, ο κύριος Κώστας Διάκος ξεκαθαρίζει τις θέσεις των Οικολόγων Πρασίνων, μιλώντας παράλληλα για ταύτιση των επίμαχων θέσεων με το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα από τα ανωτέρω κόμματα δεν βγήκε να διαψεύσει ή να διευκρινήσει, μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης αυτής όμως, η σιωπή τους θεωρείται παραδοχή.
Η συνέντευξη δόθηκε στον Παναγιώτη Λιάκο στις 29 Μαΐου και ο ίδιος περιγράφει τα βασικά σημεία:
Έπειτα από την δημοσιοποίηση της συμμετοχής του κ. Τρεμόπουλου στην παρουσίαση του “Μακεδονικού Αναγνωστικού”, υπήρξε μια απόπειρα “απεγκλωβισμού” του κόμματος που εκπροσωπεί με το επιχείρημα: “Δεν είναι ακριβώς αυτές οι θέσεις μας για το ζήτημα της Μακεδονίας και των μειονοτήτων, δεν είναι ο αρχηγός μας, δεν έχουμε αρχηγό, δεν εξέφραζε (τουλάχιστον τότε), αυθεντικά τις απόψεις μας”.
Όσοι το ισχυρίστηκαν είχαν εν μέρει δίκιο. Δεν είναι ακριβώς αυτές οι θέσεις του κόμματος “ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ”. Είναι πιο προωθημένες. Ο κ. Κώστας Διάκος (υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος και ιστορικό στέλεχος του οικολογικού κινήματος στην Ελλάδα) διατύπωσε ευθέως ότι:
1. Αν το επιθυμούν, οι “Μακεδόνες” της Β. Ελλάδας, οι “Τούρκοι” της Δ. Θράκης, οι Βλάχοι και οι Ρομ, μπορούν να αυτοπροσδιοριστούν συλλογικά ως εθνικές μειονότητες.
2. Τι ίδιες θέσεις με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ για το θέμα του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού έχει το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ (μένει να δούμε αν συμφωνούν τα κόμματα με τις τοποθετήσεις του).
Τα σχετικά αποσπάσματα από συνέντευξη
Περί αυτοπροσδιορισμού: 7547917-324
οι θέσεις ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
Για να δούμε τώρα, οι λαλίστατοι κατήγοροι των Οικολόγων Πρασίνων που αναπαρήγαγαν κατά κόρον άρθρα μας για τις θέσεις και δηλώσεις Τρεμόπουλου θα αναπαράγουν και αυτό;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη