1 Ιουν 2009

Τα αξιοσημείωτα πολιτικά του Σαββατοκύριακου


Το Σαββατοκύριακο που πέρασε έγιναν ορισμένα αξιοσημείωτα γεγονότα. Ας τα δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά...
1. Οι ανοικτές συγκεντρώσεις των κομμάτων δεν ήταν ιδιαίτερα πολυπληθής, γεγονός που αποδεικνύει την αδιαφορία των οπαδών. Σημειωτέον επίσης ότι σε κάθε μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση μεταφέρονται με κάθε μέσο χιλιάδες οπαδοί από όμορους και μη νομούς. Και να σκεφτεί κανείς ότι το... κόστος μιας ανοικτής συγκέντρωσης με μεταφερόμενους οπαδούς είναι τεράστιο σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι πολλοί συνεχίζουν να ασχολούνται με το πόσο κόσμο είχε ο ένας ή ο άλλος και πόσο κόσμο μετέφεραν με κάθε λογής μέσο. Το δυστύχημα όμως είναι ότι με τέτοιου τύπου ανούσια ζητήματα ασχολούνται τόσο τα ΜΜΕ (για τα οποία έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψή μου) όσο και πολλά blogs που φαίνεται ότι διαγωνίζονται ποιο θα εξυπηρετήσει καλύτερα το κόμμα που υποστηρίζει
2.Στην υπόθεση της Siemens οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Δύο στοιχεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Καταρχήν κάποιοι οδηγούνται στη φυλακή. Το θέμα είναι να δούμε αν το μαχαίρι θα φτάσει πραγματικά ως το κόκαλο και αν αυτοί που οδηγούνται στη φυλακή θα παραμείνουν μέσα ή αν όλα γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Προσωπικά πιστεύω το δεύτερο. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι δεν έχει ούτε το σθένος αλλά ούτε και τη διάθεση να κάνει κάθαρση. Είναι τόσο διαπλεκόμενη που βρίσκεται σε αδυναμία να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο.Επίσης μου κάνει εντύπωση ότι με το που οδηγήθηκαν κάποιοι στη φυλακή, αμέσως τα "παπαγαλάκια" άρχισαν να αναφέρουν ξανά την υπόθεση Mayo για την οποία έχει τελεσίδικα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη. Τα ίδια "παπαγαλάκια" δεν βλέπω να αναφέρουν τίποτα για την ομολογία Τσουκάτου για το 1.000.000 μάρκα που πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
3. Έγινε πολύς λόγος για τη συνέντευξη Παπανδρέου στο Βήμα. Ποιος την ακύρωσε, γιατί την ακύρωσε, είχε κλειστεί πράγματι ή όχι και άλλα τέτοια φαιδρά. Το σίγουρο είναι ότι καμία εφημερίδα δε θα αρνιότανε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μια συνέντευξη. Πόσο μάλλον του Βήμα του Λαμπράκη που είναι γνωστή η πολιτική του τοποθέτηση δεκαετίες τώρα. Η ουσία πάντως είναι μία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτός που τελικά έδωσε συνέντευξη στο Βήμα ήταν ο Βενιζέλος και αυτό σημαίνει πολλά. Μετά τον ντόρο που έγινε δε δίστασε να δώσει αυτός τη συνέντευξη και αυτό δείχνει τις προθέσεις του Βαγγέλη και τις σχέσεις που έχει με τον Παπανδρέου.
4. Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για σχεδιασμένη προβοκάτσια εναντίον του ΚΚΕ. Αν δεν πει συγκεκριμένα στοιχεία, η καταγγελία της αυτή μοιάζει περισσότερο με συκοφάντηση εναντίον των αντιπάλων της. Θα περιμένουμε να δούμε.
5. Είδαμε να εγκαινιάζονται το Σαββατοκύριακο τμήματα της Εγνατίας και της Ιωνίας οδού. Είναι πράγματι πολύ σημαντικά έργα, τα οποία όμως θα έπρεπε να είναι στη διάθεση του ελληνικού λαού εδώ και δεκαετίες. Το να κάνει εγκαίνια ο Σουφλιάς και να τα εμφανίζει ως επιτυχίες του υπουργείου του είναι τουλάχιστον γελοίο. Τα έργα αυτά ήταν υποχρέωση που είχε απέναντι στον λαό δεν είναι χάρη που μας κάνει. Καλύτερα να μένει στο αυθαίρετό του παρά να προκαλεί τον κόσμο με τις εμφανίσεις του.
6. Η αστειότητα με τους Οικολόγους του Τρεμόπουλου πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Εντάξει, κάναμε την πλάκα μας, τον έβγαλαν τα κανάλια, τον είδαμε ΤΡΙΤΟ κόμμα, αλλά τα αστεία έχουν τα όριά τους. αν δεν καταλαβαίνει ο ίδιος ότι αυτοεξευτελίζεται με τις εμφανίσεις του, καλό είναι να του το πει κάποιος. Έχουν γραφτεί δεκάδες αναφορές για τις απόψεις που έχει κυρίως για τα εθνικά θέματα. Δε θα επανέλθω. Ο κόσμος ούτε τόσο ηλίθιος είναι (έτσι πιστεύω τουλάχιστον), ούτε τόσο απελπισμένος. Πήρε τη δημοσιότητα που του αναλογεί, αλλά φτάνει ως εδώ.
7. Για το τέλος άφησα μια απορία. Η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ που είναι; Ο Καρατζαφέρης προφανώς έχει καταλάβει το λάθος που έκανε αλλά είναι αργά για να το διορθώσει. Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα αποδεικνύοντας όχι μόνο ότι δεν πολεμάει το σύστημα, αλλά ότι είμαι μέρος του πιο σάπιου κομματιού του.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη