1 Ιουν 2009

Γιάννη Μαγκριώτη, άσε τα μισόλογα και μπες στο "ψητό"


Ο Γιάννης Μαγκριώτης το Σάββατο εξέδωσε και πάλι μια μακροσκελή ανακοίνωση για την Εγνατία στην οποία πραγματικά… έχανες την μπάλα.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ότι το σημαντικότερο ήταν να μπει σε ένα σκυλοκαβγά με το ΥΠΕΧΩΔΕ για τον αριθμό των χιλιομέτρων που κατασκευάστηκαν επί ΠΑΣΟΚ και επί Ν.Δ.
Όμως, προς το τέλος της ανακοίνωσής του, ο... Γιάννης Μαγκριώτης αναφέρει για το ΥΠΕΧΩΔΕ : «…Καταστρατήγησε τους κανόνες της ορθής διαχείρισης των εθνικών και κοινοτικών πόρων, επαναδημοπρατώντας και αναθέτοντας στους ίδιους κατασκευαστές, αντικείμενα τα οποία, έτσι κι αλλιώς, ήταν στην ευθύνη τους να ολοκληρώσουν στις αρχικές τους συμβάσεις…»

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ότι γνωρίζει πολύ καλά το τι έχει γίνει στην Εγνατία αλλά …δεν μιλάει. Άλλωστε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έχει δικούς του ανθρώπους μέσα στην Εγνατία Α.Ε. που τον ενημερώνουν «χαρτί και καλαμάρι».Γιατί όμως δεν μιλάει; Δεν μιλάει γιατί φοβάται ή αποτελεί και αυτό μια υπηρεσία στους εργολάβους που θέλει να συναινέσουν για να γίνει Υπουργός Δημοσίων Έργων;

Πάντως, ο Γιάννης Μαγκριώτης με την παραπάνω αναφορά, που γίνεται για την «τιμή των όπλων», φωτογραφίζει, με πολύ κομψό τρόπο, τα «πριμ επιτάχυνσης», τις «εργολαβίες σκούπα» και στα άλλα κόλπα που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να πάρουν και άλλα χρήματα -αρκετά εκατομμύρια - οι εργολάβοι στην Εγνατία.Έτσι κάλυψαν την «χασούρα» που είχαν από τις εκπτώσεις του 30 και 40% που είχαν δώσει το 2005 και έβγαλαν και κάτι παραπάνω.Για την υπόθεση αυτή, ενδεχομένως να μην μαθαίναμε τίποτα πότε. Όμως, κάποιοι εργολάβοι θεωρούν ότι τους έριξε ο "ευλογημένος" Σουφλιάς και έδωσε πολύ περισσότερα στην ΑΤΤΙΚΑΤ του Πανούση και στην ΑΕΓΕΚ του Μαρούλη.Το εντυπωσιακό είναι ότι ανάμεσα στους παραπονεμένους είναι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ορισμένα στελέχη της οποίας μιλούν πολύ.
ο υπεχωδικός
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη