20 Ιουν 2009

Δεν σας έδωσε απόδειξη το μαγαζί; Ενημερώστε την εφορία σε αυτό το link !

Μια νέα υπηρεσία προσφέρει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της, που "στήνεται" στα Αμερικανικά πρότυπα του I.R.S. οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν, ακόμη και ανώνυμα, καταγγελίες, για φορολογικές παραβάσεις, κυρίως για... τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων.
Η φοροδιαφυγή είναι μια πληγή, που ταλανίζει το ελληνικό κράτος, από της ιδρύσεώς του. Όλοι οι πολιτικοί, έχουν ως σημαία τους και καραμέλα την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Στην πράξη, τη ζημιά "πληρώνουν", μόνο όσοι δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.
Υπάρχει όμως μια έννοια, που μας αφορά όλους: η φορολογική δικαιοσύνη.
Με απλά λόγια: Βγάζεις κύριε; Θα πληρώσεις !
Σε αυτή την κατεύθυνση, κινείται η νέα υπηρεσία της ΥΠ.Ε.Ε.
Η εμπειρία όμως τόσων ετών, δείχνει, ότι οι καταγγελίες, που αφορούν "μεγάλα ψάρια" θάβονται.
Από την "Επιτροπή Μελέτης και Αξιολόγησης Πληροφοριών της ΥπΕΕ", εξαρτάται, αν ο μηχανισμός αυτός θα μας φέρει πιό κοντά στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά πρότυπα, ή θα χρησιμοποιηθεί και πάλι, για να χτυπηθεί ο "ψιλικατζής της γειτονιάς".
Θέλουμε δηλαδή στην πράξη να μάθουμε, τι θα γίνει αν καταγγείλουμε το γιγαντιαίο club στο οποίο πληρώσαμε 300 ευρώ και απόδειξη δεν πήραμε.
Θα ελεγχθεί ή θα φοβηθούν τους μπράβους (όπως πάντα) οι ελεγκτές;
Να το δούμε στην πράξη λοιπόν ! Στο χέρι της υπηρεσίας είναι να πείσει τους πολίτες, ότι δεν είναι "κάρφωμα", αλλά καταγγελία, που οφείλουμε ως ενεργοί πολίτες να κάνουμε. Nα μη κάνει "τα στραβά μάτια" δηλαδή η υπηρεσία, αν η καταγγελία αφορά έναν ημέτερο ας πούμε μεγαλοδικηγόρο !
Κάποιοι που φοροδιαφεύγουν θα λοιδορήσουν το μέτρο. Κάποιοι, που πληρώνουν ως κορόιδα, για να "κάνουν γούστα" οι φοροφυγάδες θα ενθουσιαστούν.
Τηλεφωνικά, οι καταγγελίες υποβάλλονται στο 210-34.01.113 και ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση http://www.ypee.gr/ypeenew/PIndex.aspx?pid=23
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη